KRO-NCRV bezig met tv-format over vondelingen

zaterdag 21 maart 2015

KRO-NCRV is bezig met de ontwikkeling van een nieuw tv-format waarin het levensverhaal van te vondeling gelegde baby's wordt verteld.

In dit programma, met de werktitel 'Gevonden', vertellen vondelingen, en alle betrokkenen in hun leven, wat de impact is om als baby aan de kant van de straat gelegd te worden. Hoe kun je met zo'n start, toch nog iets moois van je leven maken? Is dat een kwestie van geluk, de juiste mensen om je heen of karakter?


In Nederland wordt gemiddeld eenmaal per jaar een baby te vondeling gelegd. Dat roept maatschappelijk vaak veel emoties op en maakt diepe indruk op alle betrokkenen. De vondst van het pasgeboren meisje in de Amsterdamse vuilcontainer eind vorig jaar bijvoorbeeld, en het gevonden baby’tje in Breda deze maand, laat weinig mensen ongemoeid. Want hoe groot moet de wanhoop en het verdriet zijn om tot deze daad over te gaan?

De vinder zal de vondst van het kindje nooit meer vergeten en zich vaak jaren later nog afvragen hoe het leven van het kind is vergaan. Pleegouders ontfermen zich over een totaal onbekend kind met totaal onbekende afkomst. En uiteraard laat het sporen na bij de vondeling zelf: het gevoel geen bestaansrecht te hebben en niet de moeite waard te zijn kan jarenlang doorwerken op iemands zelfbeeld en relaties en vragen oproepen die wellicht nooit beantwoord zullen worden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers