VARA viert 100 keer 'Kinderen Geen Bezwaar'

zondag 23 december 2007

De VARA-comedyserie 'Kinderen Geen Bezwaar' bereikte dit afgelopen jaar maar liefst 6,4 miljoen Nederlanders, die één of meer afleveringen van de serie hebben gezien. En dat cijfer maakt het meteen duidelijk: 'Kinderen Geen Bezwaar' vormt onmiskenbaar een vaste waarde op de VARA-zaterdagavond.

B


innenkort viert de populaire sitcom, waarvan de eerste aflevering te zien was op 25 september 2004, een bijzonder jubileum: op zaterdag 12 januari is om 19.30 uur op Nederland 1 de honderdste aflevering te zien.

In deze aflevering – met als titel 'In 't honderd' - heeft Gerard weer eens iets uitgerekend, waarvan Maud de emotionele waarde niet kan duiden. En ook Daan zit met zijn gevoelens in de knoop, maar daar kan hij nu eens geen vrouwelijke hulp bij gebruiken. Gelukkig gaan ze al honderd afleveringen mee...

De hoofdrollen in 'Kinderen Geen Bezwaar' worden gespeeld door Alfred van den Heuvel, Anne-Mieke Ruyten, Joey van der Velden, Bobbie Koek en Céline Purcell. In 2005 werd Anne-Mieke Ruyten genomineerd voor een Gouden Beeld voor Beste Actrice voor haar rol als moeder Maud.

'Kinderen Geen Bezwaar' wordt geschreven door Haye van der Heyden en is een eigentijdse kruising tussen een relatie- en een familiecomedy. Gerard (Alfred van den Heuvel) en Maud (Anne-Mieke Ruyten) hebben elkaar leren kennen via een contactadvertentie. Hij doet het huishouden, zij werkt als psychotherapeute met praktijk aan huis. Maud's dochter Julia (Céline Purcell) komt uit haar eerste huwelijk. Julia wordt geadoreerd door Gerard's zoon Daan (Joey van der Velden), die Gerard op zijn beurt uit een 'vorig leven' heeft ingebracht. Toen Julia in Spanje ging studeren, is Daans vriendinnetje Inke (Bobbie Koek) bij de familie ingetrokken. Inmiddels is Julia terug uit Spanje en komt ze af en toe bij het gezin uithuilen en bijtanken...

Op 25 september 2004 werd de eerste aflevering van 'Kinderen Geen Bezwaar' – met als titel 'De schaamte voorbij!' – uitgezonden, als voortzetting van de rijke comedy-traditie van de VARA, met series als 'Zeg 'ns Aaa' en 'Oppassen!!!'.

Op zaterdag 8 december jl. trok 'Kinderen Geen Bezwaar' 1.262.000 kijkers, met een kijkdichtheid van 8,5%. Op 13 januari dit jaar waren dat zelfs 1.301.000 kijkers, met 8,7% kijkdichtheid. En over geheel 2007 bereikte 'Kinderen Geen Bezwaar' 6,4 miljoen Nederlanders, die één of meer afleveringen van de serie hebben gezien.

Door de jaren heen werden gastrollen gespeeld door onder anderen John Kraaykamp sr., Liz Snoyink, Hans Klok, Jim Bakkum, theatergroep Purper, Kim Lian van der Meij, Chantal Janzen en Elle van Rijn.

'Kinderen Geen Bezwaar' wordt gemaakt door de VARA in coproductie met Comedy Unlimited.

De honderdste aflevering van 'Kinderen Geen Bezwaar', 'In 't honderd', is zaterdag 12 januari 2008 om 19.30 uur te zien bij de VARA op Nederland 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers