Kandidaten 'Idols' bepalen eigen richting

maandag 23 januari 2017

In het zesde seizoen van 'Idols', dat vanaf woensdag 1 februari bij RTL 5 te zien is, hebben de nieuwe idolen in spé kans om meer van zichzelf te laten zien. Na de bekende auditie- en theaterrondes hebben ze tijdens de daaropvolgende rondes meer inspraak in de keuzes die creatief worden gemaakt.

'Idols' wordt ook dit seizoen gepresenteerd door het succeskoppel Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond. Jamai Loman, Martijn Krabbé, Eva Simons en Ronald Molendijk nemen weer plaats achter de jurytafel.


Traditioneel begint de eerste ronde van 'Idols' met de beruchte auditierondes op de stip. Hierin moeten de deelnemers tussen de 15 en 28 jaar zonder begeleidende middelen alles uit de kast halen om te bewijzen dat ze daadwerkelijk potentie hebben. Wie houdt zijn zenuwen in bedwang op de blauwe 'Idols'-stip en gaat door naar de theaterronde?

Wie zijn de kandidaten?
Na de theaterronde vol choruslines gaan de overgebleven kandidaten door naar de volgende ronde. Hiervoor reizen ze af naar het exotische Curaçao waar zij een aantal opdrachten voor hun kiezen krijgen. Daarnaast spreken de kandidaten op het zonnige Antilliaanse eiland met de jury en bepalen ze welke richting ze op willen. Vanaf de eilandronde wordt door de jury benadrukt dat de kandidaten eigen keuzes moeten gaan maken op het gebied van repertoire, styling en visagie. Deze keuzes tellen mee in de beoordeling.

Nieuwe auditierondes
De zangers en zangeressen die de beste indruk achterlaten tijdens de eilandronde gaan vervolgens door naar een gloednieuwe ronde: De poppodium ronde. Hierbij treden de kandidaten samen met een band op. Daarna maken de overgebleven potentiële idols een eigen videoclip waarin ze betrokken worden bij het gehele creatieve proces. Alleen de allerbesten gaan door naar de liveshows op 12 en 19 april (finale).

Idols wordt geproduceerd door Blue Circle.

'Idols', vanaf 1 februari om 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers