Laatste voorronde Gouden Televizier-Ring 2016

dinsdag 26 juli 2016

Het Nederlandse publiek kan van dinsdag 26 juli tot woensdag 10 augustus de laatste vijf programma's en series kwalificeren voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016.

Fans krijgen in deze vierde voorronde nog één laatste kans om hun favoriete programma te helpen aan de belangrijkste tv-prijs van Nederland.


De komende twee weken zijn cruciaal voor programmakers en tv-liefhebbers: dan bepaalt de kijker welke laatste vijf titels zij plaatsen op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016. Het publiek kan in de laatste voorronde stemmen op zijn favoriete Nederlandse programma dat van 1 mei tot 1 augustus 2016 te zien is (geweest) op een landelijke zender: de top-5 krijgt automatisch een plek op de selectielijst. Op Televizier.nl/ring staan alle titels die voldoen aan de reglementen van de Verkiezing.

Selectielijst
Na deze kwalificatieronde heeft het publiek 20 titels gekwalificeerd voor de selectielijst van de Ring. In de vorige drie voorrondes koos het publiek voor deze vijftien programma's (in alfabetische volgorde):

Chantal Blijft Slapen (RTL 4)
Divorce (RTL 4)
Dokter Deen (Omroep Max)
Floortje naar het Einde van de Wereld (Vara)
Geer & Goor: Zoeken een Hobby! (RTL 4)
Heel Holland Bakt (Omroep Max)
Hokjesman (VPRO)
Koken met Van Boven (VPRO)
Langs de Oevers van de Yangtze (VPRO)
Mindf*ck (Avrotros)
Moordvrouw (RTL 4)
Over Mijn Lijk (BNN)
Overspel (Vara)
Penoza (KRO-NCRV)
Zondag met Lubach (VPRO)

De redactie van Televizier geeft nog eens vijf wildcards weg, zodat er uiteindelijk 25 titels op de definitieve selectielijst van de Ring staan. Deze lijst maakt Televizier op 23 augustus bekend; een dag voordat de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 van start gaat op Televizier.nl/ring.

Ring Verkiezing
Tijdens de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 kan het publiek stemmen op de Gouden Televizier-Ring, Gouden Stuiver, Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren in de categorieën Presentator, Presentatrice, Acteur en Actrice. Die laatste twee acteursprijzen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Dit vindt plaats op donderdag 13 oktober; AVROTROS doet op NPO 1 live verslag van dit Gala.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers