VARA-programma 'Uitgezet' wint Clara Meijer- Wichmann penning 2013

dinsdag 26 november 2013

Op dinsdagavond 10 december 2013 om 18.30 uur krijgen de makers van de VARA-documentaireserie 'Uitgezet' de Clara Meijer-Wichmann Penning 2013 uitgereikt.

Deze jaarlijkse penning is door de Liga voor de Rechten van de Mens en de Stichting J’accuse aan het team van de serie 'Uitgezet' toegekend vanwege haar belangrijke bijdrage aan de bescherming van de rechten van vluchtelingen. Volgens de organisatie wordt door de documentaireserie een breder Nederlands publiek geïnformeerd over de vaak ingrijpende menselijke gevolgen van het Nederlands asielbeleid.


De VARA wilde met de serie laten zien wat de gevolgen zijn van het hedendaagse Nederlandse uitzetbeleid voor kinderen van asielzoekers, en bezocht deze kinderen in de landen waarnaar ze werden uitgezet. In 'Uitgezet' wordt duidelijk hoezeer kinderen van vluchtelingen beschadigd raken wanneer ze worden uitgewezen of met uitzetting worden bedreigd.

De Liga reikt vanaf 1988 elk jaar op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, de Clara Meijer-Wichmann Penning uit. Deze CMW-penning gaat naar een persoon of organisatie, die bijzondere erkenning verdient voor zijn of haar inzet voor de verdediging van de rechten van de mens in Nederland. Vanaf 2003 kent de Liga de penning toe in samenwerking met J'accuse. Voorgaande jaren zijn onder anderen Lorie Matulay (2009), Rehab Bemoeizorgteam Mentrum (2010) en Liesbeth Zegveld (2011) onderscheiden met deze penning.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers