'Zo zijn we niet getrouwd' helpt koppels verder

woensdag 27 mei 2015

Na een onderbreking van een week gaat het programma 'Zo zijn we niet getrouwd' op 28 mei verder met aflevering 4: Shiva en Edwin. Hun relatie zit op een absoluut dieptepunt. Het stel geeft aan dat de relatie eigenlijk al over is, maar woont nog wel, met hun drie kinderen, onder één dak.

Onder leiding van een team van relatietherapeuten komen Tooske en Bastiaan dit stel te hulp. Met 'Zo zijn we niet getrouwd' wil de EO laten zien dat het waardevol is om te knokken voor je relatie. De deelnemende stellen kozen er bewust voor hun relatie nog een nieuwe kans te geven, al hadden ze soms een heel traject achter zich en stond het water tot aan de lippen. In dit programma doen zij een ultieme poging om de relatie te redden. Een heftig proces waarin zij met veel zorg worden bijgestaan door Tooske en Bastiaan en het team van therapeuten.

Positief
Hans Groeneboer, als relatietherapeut verbonden aan het programma: 'Wat wij de stellen kunnen geven is inzicht in hun gedrag en handvatten om daar mee om te gaan. Dat ervaren alle deelnemers als positief, ook wanneer blijkt dat een relatie niet te redden is. Tooske en Bastiaan en het team gaan heel zorgvuldig om met de problematiek van deze stellen. Tijdens de opnamen en nog lange tijd daarna zijn we met een aantal therapeuten aanwezig voor de professionele ondersteuning. Alle stellen zijn blij met de hulp die ze krijgen en staan allemaal nog steeds achter hun keuze om mee te doen. Dat merk ik in de contacten die ik nog steeds met hen heb.'

Website
De EO hoopt dat het programma ook andere stellen uitnodigt om aan hun relatie te werken. Bij het programma hoort een website met achtergronden, tips & hulp en een relatietest. In de eerste drie weken werd de website door bijna 70.000 unieke bezoekers bekeken en ruim 27.000 mensen deden de relatietest.


'Zo zijn we niet getrouwd', donderdag 28 mei om 21.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers