Nickelodeon koopt serie 'Pim & Pom' aan

maandag 30 juni 2008

Nickelodeon en BosBros. Film-TV Productions/Illustre BV zijn een unieke samenwerking aangegaan: BosBros. zal in samenwerking met Illustre BV voor Nickelodeon de nieuwe tekenfilmserie 'Pim & Pom' produceren, gebaseerd op de succesvolle verhalen van Mies Bouhuys met de karakteristieke illustraties van Fiep Westendorp.

H


et is voor het eerst dat de gerenommeerde productiemaatschappij BosBros. samenwerkt met een commerciële kinderzender.

Pim & Pom is het nieuwe peuterprogramma van BosBros./Illustre BV dat gaat over 2 poezen die allerlei avonturen beleven. Pim en Pom dromen, spelen, fantaseren en gaan op ontdekkingstocht rond hun huis zoals ook kinderen dat doen als ze hun naaste omgeving verkennen. Al in 1958 schreef Mies Bouhuys het eerste verhaaltje van Pim en Pom voor Het Parool. Illustratrice Fiep Westendorp (1916-2004) ondersteunde de verhaaltjes met de karakteristieke Pim & Pom tekeningen. Fiep Westendorp is in Nederland en België vooral bekend vanwege haar illustraties van Jip en Janneke.

Victor Coolman – Programming & Acquisitions Manager voor Nickelodeon Benelux is trots op de samenwerking: 'Toen BosBros. mij een eerste animatietest liet zien van Pim & Pom was ik meteen enthousiast! De serie is precies wat wij zoeken om peuterzender Nick Jr. een sterker Nederlands karakter te geven. De van oorsprong 2 dimensionale tekeningen van Fiep Westendorp zijn bijzonder goed omgezet in een leuke, vrolijke animatieserie – iets wat niet altijd goed lukt. Wij zien dit als het startpunt voor meer kwalitatieve lokale peuterproducties op Nick Jr.'

Met Pim & Pom haalt Nickelodeon een serie in huis met een nationaal erfgoed. Voor Nickelodeon is Pim en Pom een mooie aanvulling op de huidige succesvolle preschool programma's als Dora en WonderTeam.

BosBros. Film-TV Productions is bekend van speelfilms en televisieseries als Het Zakmes, Abeltje, Minoes, Knofje, het Paard van Sinterklaas en de zojuist uitgebrachte film Hoe overleef ik mezelf? BosBros. is in Nederland een van de grootste productiemaatschappijen voor kinderprogramma's en films.
Illustre BV; Fiep Westendorp Illustrations beheert en exploiteert de illustraties van Fiep Westendorp.

De winst van Illustre BV gaat integraal naar de Fiep Westendorp Foundation. Deze Foundation steunt met name projecten voor kinderen die het minder goed getroffen hebben. Zij ontwikkelde voor blinde en slechtziende kinderen een voorlees- en voelboek van Pim & Pom, voorzag een Cd-rom van Jip en Janneke van gebarentaal voor dove kinderen en organiseert tekenworkshops door het hele land. De kinderen krijgen dit alles gratis, zoals Fiep dat heeft gewenst.

Pim & Pom zal te zien zijn vanaf het najaar in het peuterblok Nick Jr. op Nickelodeon en op de digitale zender Nick Jr.

Persbericht Nickelodeon
http://www.nickelodeon.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers