Goede start voor 'Hollands Got Talent'

donderdag 3 april 2008

Na vele promo's en aankondigingen was afgelopen vrijdag 'Holland's Got Talent' voor het eerst op televisie te zien. SBS6 hoopt op een groot kijkcijfersucces met deze bewezen formule. De première van de show was dus van groot belang.

D


e setting, een sfeervol theater waar de audities afgewerkt werden, was een verademing. Eigenlijk waren nergens massa's mensen te zien, zoals we dat van andere talentenjachten wel kennen. De audities werden geopend met een Paul Potts moment. Een man bracht een onbekend liedje van Luciano Pavarotti. De jury was gelijk overtuigd, en de zaal gaf een staande ovatie. Het leek zo schrikbarend op hetgeen wat in 'Brittain's Got Talent' te zien was, dat mensen zeker hun vraagtekens bij de oprechtheid van het stuk kunnen zetten.

Na vele blunders en vooral matige kinderacts kwamen nog enkele hoogtepunten. Een troubadour kreeg de twijfelachtige eer om door te mogen en een dansgroep zoals in 'Supertalent in Vlaanderen' al te zien was. Kijkers reageerden achteraf vooral verbolgen over hoe de jury omging met kinderen. Mening kinderact werd met een zuur commentaartje van het podium afgestuurd, maar op de knop drukken deden ze niet voortijdig.

Uitsmijter van de avond was een deelneemster die op overtuigende wijze 'Listen' van Beyonce te horen bracht. De zaal zat ademloos toe te kijken.

Beeldtechnisch zat de show goed in elkaar, de presentatie van Gerard Joling was buitengewoon goed. Zonder schreeuwerig te worden of te vervallen in flauwe woordgrappen loodst hij het publiek door de show in. Anders dan bij 'Popstar' en 'Sterren Dansen Op Het Ijs' kregen we nu Gerard Joling te zien op een manier die we nog niet kenden van hem.

Uiteindelijk scoorde de show 1,4 miljoen kijkers. Als dat afgezet wordt tegen de score van 'Hart van Nederland', dat op het programma volgde, kan geconcludeerd worden dat bij aanvang meer mensen keken dan aan het einde. Niettemin is de score zeer positief voor de show. Nu maar aankijken of de show deze cijfers kan behouden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers