'40 Dagen Zonder Seks' voor deelnemers vooral confrontatie met zichzelf

maandag 16 oktober 2017

Na acht jaar komt '40 Dagen Zonder Seks' terug. Zes jonge mensen met een behoorlijk heftig seksleven krijgen de opdracht om 40 dagen lang alle vormen van seks links te laten liggen.

Door middel van opdrachten gaan ze de confrontatie aan met hun seksleven en met zichzelf. En daar hebben ze het zwaar mee!


Presentator Johan Eikelboom volgt de deelnemers tijdens deze pittige 40 dagen: 'Je ziet dat de deelnemers moeite hebben om het vol houden. Terwijl ze niet voor niets meedoen. Ik merk bij alle kandidaten dat ze zich goed realiseren dat er meer is dan seks alleen. En dat ze bijna allemaal toch op zoek zijn naar een liefdevolle, stabiele relatie. Maar dat is voor de deelnemers aan onze serie wel echt een worsteling.'

Een bijzondere taak in het programma is weggelegd voor Fajah Lourens, die gedurende de opnamen als personal coach met de deelnemers optrekt. Zij motiveert hen om de 40 dagen vol te houden, geeft opdrachten en confronteert hen met hun gedrag. Fajah Lourens: 'Zonder emotionele connectie is seks gewoon neuken. Dat is niks. Dan ken je elkaar niet, weet niet wat de ander fijn vindt en meestal durf je dan ook niet te zeggen wat je wel of niet wilt. Dat heeft alles te maken met respect: voor een ander, maar ook voor jezelf.'

De mobiele telefoon is in het moderne (seks)leven niet meer weg te denken en speelt dan ook een belangrijke rol in deze nieuwe serie. Tijdens de 40 dagen wordt de telefoon van de deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden en wordt duidelijk hoe belangrijk de sociale media in hun seks(loze) leven zijn.

Nieuw bij deze serie zijn de 'Climax Colleges', een serie van zes online masterclasses rond de vraag: 'Wat is goede seks?' Daarnaast kunnen kijkers bij deze serie via een speciaal WhatsApp-nummer hun vragen voorleggen aan deskundigen. Elke persoon die appt krijgt persoonlijk en passend reactie.

Johan Eikelboom
Johan Eikelboom is journalist, presentator en regisseur. Hij was verslaggever bij 'Netwerk' en '3 Onderzoekt' en presenteerde o.a. het programma 'Downtown Dinner'. Ook regisseerde hij de portretserie 'Talent: Autisme'.

Fajah Lourens
Fajah Lourens begon haar carrière in 'GTST' en kreeg grote bekendheid door haar deelname aan 'Expeditie Robinson'. Ze was eerder in een coachende rol te zien in 'Vier handen op één buik', een serie over tienermoeders. Ook onder haar eigen fitnesslabel 'Killerbodymotivation' treedt zij als coach op. Onlangs gaf zij de boeken 'Killerbody Dieet' en 'Killerbody 2' uit. Verder treedt ze op als DJ.

'40 Dagen Zonder Seks' maakt deel uit van de Seksweken op NPO 3.

'40 Dagen Zonder Seks', vanaf dinsdag 17 oktober om 21.30 uur bij de EO op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers