VARA koopt documentaire 'The Man Who Mends Woman' aan

vrijdag 9 oktober 2015

De VARA heeft de documentaire 'The Man Who Mends Woman' aangekocht, over het werk van de Congolese gynaecoloog Denis Mukwege.

Mukwege was genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede en is vanavond te gast in 'College Tour' (NTR). De VARA zal de documentaire uitzenden op NPO 2, rond het 'Movies That Matter Festival dat eind maart 2016 wordt gehouden. De trailer van de film is te zien op de site van het festival.


'The Man Who Mends Woman', van de Belgische regisseur Thierry Michel, portretteert het indrukwekkende werk en leven van Mukwege. Onlangs ontving hij de prestigieuze Sacharov-prijs voor de Vrijheid van Denken, voor zijn inzet in de strijd tegen seksueel geweld. In zestien jaar tijd hielp hij meer dan veertigduizend vrouwen.

Synopsis
In de door geweld verscheurde en door armoede geteisterde Democratische Republiek Congo wordt seksueel geweld sinds jaar en dag ingezet als oorlogswapen. Om de slachtoffers niet alleen medische, maar ook psychologische hulp te kunnen bieden, stichtte Mukwege in 1999 in Bukavu het Panzi-ziekenhuis. Daarnaast werpt Mukwege zich op als mensenrechtenactivist en maakt hij zich sterk om het probleem van seksueel geweld in zijn land wereldwijd op de agenda te krijgen. Hij veroordeelt de politieke onwil om het probleem aan te pakken en schuwt het niet de vinger op de zere plek te leggen.

Dat zijn werk niet zonder gevaar is, ondervond Mukwege in 2012 toen gewapende mannen zijn huis binnenvielen en het vuur openden. Mukwege en zijn familie ontsnapten, maar zijn bewaker werd dodelijk getroffen. De film volgt de man en zijn exceptionele missie en de effecten van zijn werk op familie en vrienden.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers