Acht Nederlandse topsporters in nieuw seizoen 'Expeditie Poolcirkel'

dinsdag 25 november 2014

Vanaf maandag 5 januari gaat weer een nieuw seizoen van het grensverleggende survivalprogramma 'Expeditie Poolcirkel' bij RTL 5 van start.

Acht bekende Nederlandse topsporters moeten acht weken lang tijdens hun arctic experience barre weersomstandigheden en fysieke uitdagingen doorstaan.


De kandidaten die samen met presentatrice Yolanthe Sneijder Cabau richting de Poolcirkel gaan zijn: de voormalig voetballers John de Wolf en Glenn Helder, topatleet Bram Som, de ex-schaatsers Hein Vergeer en Tonny de Jong, voormalig top 10 tennisster Brenda Schultz-McCarthy, de jonge zeilster Laura Dekker en Olympisch hockeykampioene Miek van Geenhuizen.

Alle kandidaten zijn gewend om extreem fysieke inspanningen te verrichten en daardoor erg aan elkaar gewaagd.

'Expeditie Poolcirkel' speelt zich dit keer af in de koudste gebieden van het adembenemende IJsland en is zwaarder dan ooit. In acht afleveringen leggen de topsporters een route af naar de ijzige poolcirkel. De kandidaten zijn constant on the road en banen zich een weg over toendra’s en ijsgebieden. Gedurende de tocht voeren zij zowel individuele als groepsopdrachten uit die fysiek en mentaal zeer zwaar zijn. De sporters moeten dan ook in uiterst goede conditie zijn. Het winnen van de opdrachten is belangrijk omdat het de positie van een deelnemer binnen de groep kan versterken of verzwakken.

Elke aflevering moet een van de kandidaten het strijdtoneel verlaten. De finale tussen de laatste twee topsporters vindt plaats op een spectaculaire locatie op de poolcirkel.

'Expeditie Poolcirkel' wordt geproduceerd door TéVé Media Group.

'Expeditie Poolcirkel', vanaf 5 januari 2015 bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers