Antoin Peeters nieuwe presentator 'RTL Nieuws'

woensdag 6 mei 2015

Antoin Peeters (40) wordt de nieuwe vaste presentator van het 'RTL Nieuws'. Hij volgt hiermee Rick Nieman op, die onlangs aangaf zijn rol als anchor van 'RTL Nieuws' neer te leggen.

Samen met Merel Westrik vormt Peeters het nieuwe presentatie-duo,  naast Daphne Lammers en Roelof Hemmen. Peeters werkt ruim veertien jaar bij 'RTL Nieuws' en is een bekend gezicht achter de presentatiedesk en als verslaggever. Sinds 2012 is hij ook royalty-verslaggever.
  
Na de school van Journalistiek in Tilburg ging Peeters als journalist aan de slag bij regionale omroepen in Limburg en Zuid-Holland. Zijn carrière bij RTL startte in 2001 bij RTL Z. In 2002 stapte hij over naar 'RTL Nieuws' als verslaggever en presentator.

Antoin Peeters: 'Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. Na al die jaren RTL Nieuws zit dit bedrijf in mijn DNA. Toch gaat er voor mij veel veranderen. Als verslaggever ben je volledig gefocust op je eigen verhaal. Als vaste nieuwslezer ben je veel meer bezig met het complete beeld: al het nieuws uit binnen- en buitenland. Een verandering waar ik erg veel zin in heb. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Merel Westrik het nieuwe duo van het RTL Nieuws te vormen.'

Hoofdredacteur Harm Taselaar over de aanstelling van Peeters: 'Mooi dat we de beste kandidaat uit eigen geledingen hebben kunnen rekruteren. Ben ik trots op. Dat zegt namelijk veel over de kwaliteit die we hier in huis hebben. Het is voor iedereen een klusje om Rick Nieman op te volgen, maar Antoin beschikt hiervoor in mijn ogen over alle noodzakelijke eigenschappen. En hij heeft er zelf ook zo buitengewoon veel zin in, dat ik vol vertrouwen naar de toekomst kijk.'


Persbericht RTL
http://www.rtl.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers