Dagjournaals NOS vanaf nu in haarscherpe HD-kwaliteit

zondag 23 november 2014

Dat ene vlekje dat toch niemand opviel, dat afgebroken hoekje van de tafel... Zaken waar weinig acht op werd geslagen, want je zag ze toch niet. Maar nu wel!

Haarscherp zelfs. Sinds 12.00 uur zondagmiddag worden de dagjournaals, het late journaal en de uitzendingen van NOS op 3 uitgezonden in High Definition.


Deze uitzendingen komen uit de studio op de Nieuwsvloer. De bijbehorende regieruimte is sinds september flink onder handen genomen om HDTV mogelijk te maken. We zullen nog even moeten wachten tot ook de 'Journaals' van 18.00 en 20.00 uur en 'Nieuwsuur' in HD worden uitgezonden. Die programma's komen uit een andere studio, waarvan de apparatuur nu nog SD (Standard Definition) is. De verbouwing daar start binnenkort en het is de bedoeling dat u vanaf het voorjaar van 2015 ook de grote journaals en 'Nieuwsuur' in HD kunt bekijken.

Dan is de hele NOS 'over', want de afdeling Sport werkt al jaren met HD. Daar weten ze al: extra goed schoonmaken, dat decor. Terwijl bij de schmink juist geldt: less is more. In HD zie je immers elk kloddertje mascara zitten, dus zuinig met de make-up is het devies.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers