'De Zoon van Artan': nieuw middeleeuws ridderverhaal vol vriendschap en avontuur

zondag 1 mei 2016

'De Zoon van Artan' is een avonturenverhaal voor jongeren, dat zich afspeelt in de middeleeuwen. Deze achtdelige Vlaamse ridderserie draait om de jonge schildknaap Wolf, die de draak wil verslaan die zijn vader Artan gedood heeft.

Met zijn vrienden Friso, de kreupele zoon van de dorpssmid, en Cara, de atletische en onverschrokken dochter van een heks, richt hij een verbond op om het monster te overwinnen. Maar zijn oom Sieg heeft zo zijn eigen redenen om Wolfs zoektocht te verhinderen en wordt zijn meest geduchte tegenstander...


De serie speelt zich af in het verre verleden, maar bevat heel wat elementen die voor kinderen van nu herkenbaar zijn: vriendschap, angsten overwinnen, het verwerken van verlies, de keuze tussen goed en kwaad en zelfopoffering. Dat allemaal, overgoten met wapengekletter, drakengebrul en hoefgetrappel, maakt van 'De Zoon van Artan' een verhaal vol spanning en avontuur.

'De Zoon van Artan', vanaf 2 mei om 17.10 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers