'Dokter Corrie Show' wint Seks & Media Prijs 2015

vrijdag 27 november 2015

De aflevering van de 'Dokter Corrie Show' (NTR) over masturberen is onderscheiden met de Seks & Media Prijs 2015 van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS).

Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de NVVS Wetenschapsdag over seks(e) en psychiatrie in Het Nieuwe Instituut te Rotterdam.


'Dokter Corrie wist ook het afgelopen TV seizoen op een moedige en hippe manier kinderen en jonge pubers voor te lichten over seksualiteit', aldus de jury – bestaande uit onder meer journaliste en filmregisseur Menna Laura Meijer en seksuologe Goedele Liekens. 'Mede door eindredacteur Juliëtte van Paridon en haar NTR-team is het programma een lange, lekkere achtbaan met uitstekende inzet van jongeren, naaktpakken en BN'ers. Zonder effectbejag maar met Mijnheer Taks als kleine buiging, dan wel uitgestoken tong naar Dokter Corrie’s criticasters.'

Met de Seks & Media Prijs wil de NVVS mediaprofessionals stimuleren om kleurrijke, degelijke en gebalanceerde informatie over seksualiteit te verstrekken. Volgens de jury doet Dokter Corrie - gespeeld door cabaretière Martine Sandifort - dit uitstekend en in de juiste toon voor haar kijkers.

Dokter Corrie geeft in haar show op NPO Zapp seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar en beantwoordt hun vragen over de puberteit, relaties en seksualiteit. Het programma is een opmaat om deze thema's in een ontspannen sfeer, thuis of in de klas, te bespreken. De Dokter Corrie Show komt tot stand in nauwe samenwerking met Rutgers, kenniscentrum seksualiteit. Deze organisatie geeft de programmamakers betrouwbare inhoudelijke informatie, en adviseert de makers met betrekking tot relevante onderwerpen die passen bij de ontwikkelingsfase van kinderen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers