Dyab Abou Jahjah in 'Zomergasten' stuit op kritiek

vrijdag 29 juli 2016

Het stoot veel mensen en organisaties tegen de borst dat de Vlaams-Libanese publicist en activist Dyab Abou Jahjah zondag zijn opwachting maakt in het VPRO-programma 'Zomergasten'.

De Joodse actiegroep Tradition Is Our Future (TOF) publiceerde een advertentie in Trouw waarin het de VPRO ter verantwoording roept voor de keuze van Jahjah als praatgast in 'Zomergasten'. Volgens de vereniging is het 'gevaarlijk om de militante en antisemitische Abou Jahjah een podium te geven om zich te kunnen profileren als gevestigde opiniemaker'.


Een andere Joodse organisatie, Federatief Joods Nederland (FJN), is zelfs nog een stap verder gegaan. Ze deed aangifte tegen Dyab Abou Jahjah én de VPRO. 'Abou Jahjah verheerlijkt terreuraanslagen en dat mag gewoon niet volgens de Nederlandse wet', zo luidt de motivering.

Karen de Bok van 'Zomergasten' zegt dat de uitzending van zondag zeker doorgaat, ondanks de commotie. Ze benadrukt ook geen spijt te hebben van de keuze voor Jahjah. De ophef rondom zijn persoon zal zondag in de uitzending aan bod komen. Het is niet uitgesloten dat er zondag extra veiligheidsmaatregelen rondom de studio zullen zijn.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers