Eveline Rethmeier nieuwe correspondent Italië RTL Nieuws

woensdag 1 april 2015

Eveline Rethmeier gaat onderdeel uitmaken van het correspondententeam van RTL Nieuws. Zij vervangt hiermee Pauline Valkenet die RTL per 1 juni verlaat. Rethmeier was eerder freelance correspondent voor 'Nieuwsuur' in Italië.

Momenteel werkt zij als verslaggever en coördinator op de politieke redactie van dit programma. Ook is zij regelmatig te gast als Italië-expert in o.a. 'De Wereld Draait Door' en 'Pauw & Witteman'.


Na als advocaat werkzaam te zijn geweest in Amsterdam en Londen, begon Eveline haar journalistieke loopbaan in 2011 op de redacties van 'College Tour' en 'Nieuwsuur' met als specialisme Italië. Rethmeier gaat zich vestigen in Rome en begint op 1 juni.

Eveline Rethmeier: 'Ik kijk er ontzettend naar uit om voor RTL Nieuws te berichten vanuit Rome. Italië is een land dat ik door en door ken, maar dat me nog altijd blijft verbazen. Het zijn interessante tijden in Italië: een diepe economische crisis waar het land niet uit lijkt te komen, vluchtelingen die met gammele bootjes de kusten bereiken en een paus die een frisse wind door het Vaticaan laat waaien. Genoeg te vertellen dus! Ik hoop de kijkers te verrassen met mooie verhalen en ze mee te kunnen nemen in mijn fascinatie voor het land.'

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: 'Italië is veel meer dan het vakantieland van prachtige kerken, pizza en pasta. Daarom vinden wij het ook zo belangrijk om er een correspondent te hebben. Om ons mee te nemen in alle relevante gebeurtenissen. Van de uitdijende vluchtelingenstroom tot de meest recente spectaculaire archeologische opgraving.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers