'Fascinerend Amerika' opnieuw standplaats Erik Mouthaan voor RTL Nieuws

vrijdag 30 september 2016

Erik Mouthaan (43) heeft vandaag bijgetekend voor nog eens vijf jaar als Amerika-correspondent van RTL Nieuws. Ook blijft hij programma's maken voor RTL. Volgende week woensdag start een nieuwe reeks afleveringen van zijn serie 'Bestemming Witte Huis' voor RTL Z, met daarin bijzondere beelden van de spannende finalestrijd om The Oval Office.

Mouthaan: 'Amerika blijft me fascineren. Ik ben trots en blij dat ik de komende jaren de verhalen van dit continent aan onze kijkers en lezers blijf vertellen. Of het nou gaat om een nieuwe politieke koers, protesten over politiegeweld of die gekke trends die overwaaien uit de VS; zoals als altijd beloof ik je heel dichtbij te brengen.'


Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: 'Erik blijft voor mij Kuifje in Amerika. Hij heeft een enorme kennis van het land, die hij paart aan een blijvende nieuwsgierigheid en verbazing. Ik vind dat mooi.'

Erik Mouthaan is sinds 2006 correspondent in (Noord) Amerika en sinds 1995 in dienst bij RTL Nieuws. Naast verhalen uit de VS berichtte hij de afgelopen jaren onder meer over de aardbeving in Haïti, de veranderingen in het communistische Cuba, de zeehondenjacht in Canada en de moord op 43 studenten in Mexico. Spraakmakend waren verder zijn verslagen van de bende-oorlogen in Honduras.

Dankzij zijn bijzondere reportages is Mouthaan inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gevolgde correspondenten op social media; zijn reportages zijn miljoenen keren bekeken via YouTube, Twitter en Facebook. Ook is hij regelmatig te gast bij 'Evers staat op' op 538 en  RTL Late Night. Daarnaast schrijft hij wekelijks columns op de site van RTL Nieuws.

De komende week neemt Erik Mouthaan het Instagramaccount van RTL Nieuws over en geeft hij een uniek kijkje achter de schermen van zijn werkzaamheden in New York.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers