Frank Renout nieuwe NOS-correspondent in Frankrijk

woensdag 28 september 2016

Frank Renout is de nieuwe vaste NOS-correspondent in Frankrijk. Hij volgt Ron Linker op, die deze zomer stopte als journalist. Frank Renout werkte al langere tijd als freelancer voor de NOS en was daarnaast correspondent voor het Algemeen Dagblad, de VRT en De Standaard. Zijn benoeming gaat op 1 oktober in.

Frank Renout vervulde – samen met Ron Linker – de afgelopen jaren tijdens de terroristische aanslagen in Frankrijk een prominente rol in de verslaggeving van de NOS. Sinds 2004 werkt hij in Parijs als (freelance) correspondent. Voor die tijd was hij in Nederland redacteur en verslaggever voor de Wereldomroep en het Algemeen Dagblad. Renout schreef in 2012 een biografie van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy: 'Super Sarko!'.


'Frankrijk staat door de recente terreuraanslagen wereldwijd in de spotlights. En in dat gespannen klimaat worden hier volgend jaar ook nog presidentsverkiezingen gehouden. Het is een eer om van die belangrijke en ingrijpende gebeurtenissen verslag te kunnen doen voor de NOS', aldus Frank Renout. Dick Jansen, chef buitenland NOS Nieuws: 'We zijn erg blij dat Frank nu ons eerste gezicht in Frankrijk is. Gelet op alle nieuwsontwikkelingen verdient het land een correspondent met de kennis en ervaring van Frank.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers