Georgina Verbaan en Henkjan Smits in jury 'Popster!'

donderdag 29 januari 2015

Georgina Verbaan en Henkjan Smits zijn binnenkort wekelijks te zien bij SBS6 als juryleden van de nieuwe vrijdagavondshow voor de hele familie: 'Popster!'. Ze gaan op zoek naar de allerleukste poppenacts van Nederland.

In 'Popster!' wordt gezongen, gedanst en gelachen. Eerder werd bekend dat Kim-Lian van der Meij 'Popster!' gaat presenteren en hierin wordt bijgestaan door André van Duin in de rol van Meneer Wijdbeens. 'Popster!' is een totaal nieuw programma dat vanaf vrijdag 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien is bij SBS6.


Georgina Verbaan
Voor Georgina is haar rol als jurylid bij 'Popster!' heel spannend, niet eerder was ze vast jurylid van een grote show. Daarnaast kampt Georgina met een poppenfobie, wat haar wel een beetje zenuwachtig maakt: 'Ik heb overwogen om dit programma niet te doen, maar eigenlijk alleen vanwege mijn poppenfobie. Zodra poppen op mensen lijken krijg ik het benauwd. Dan wil ik wegrennen of mezelf de grond invreten. Ik ben als de dood voor die dingen. Maar ik heb al wat mogelijke kandidaten mogen zien en dat maakt me toch nieuwsgierig. Tijdens het jureren kijk ik met name naar het vaktechnische aspect. Wie weet me met zijn act te raken? Ontroert het me, of maakt het me aan het lachen? Ik weet hoe belangrijk het is een goede opbouw van spanning te creëren, wat acteren is, dus ik zal er ook op letten of een karakter geloofwaardig wordt neergezet. Ik heb er ontzettend veel zin in. En ik hoop zo natuurlijk ook over mijn angst heen te komen.'

Henkjan Smits
Henkjan stond aan de basis van talentenshows zoals we deze nu kennen. Jarenlang was hij te zien als juryvoorzitter van onder andere 'Idols' en 'Popstars'. Met zijn expertise als talentscout en -coach is hij een waardevolle toevoeging aan de jury van deze nieuwe familieshow op de vrijdagavond van SBS6. 'Toen ik werd gevraagd voor 'Popster!' dacht ik eerst: moet ik dit wel doen? Ik heb al zoveel talentenjachten gedaan en ben nu talent in het bedrijfsleven aan het coachen. Maar het idee van een talentenjacht voor poppen maakte me toch erg nieuwsgierig. Wat komt er bij kijken om een pop te kunnen bespelen? Zijn er mensen die een levenloze pop een karakter kunnen geven en het allerbelangrijkste: kunnen ze de jury en de rest van Nederland entertainen? Hoe langer ik er over nadenk, hoe enthousiaster ik word!'

Met het derde jurylid uit het buitenland wordt nog gesproken.

'Popster!', vanaf vrijdag 13 maart wekelijks om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers