Gouden Kalf voor 'A Family Affair' van KRO-NCRV 2Doc

zaterdag 1 oktober 2016

Regisseur Tom Fassaert heeft vrijdagavond op het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de lange documentaire in ontvangst genomen voor zijn film 'A Family Affair'.

De documentaire wordt in november uitgezonden bij KRO-NCRV 2Doc. Het is het zevende Gouden Kalf in acht jaar tijd voor de documentairerubriek van KRO-NCRV.


'A Family Affair', waar Tom Fassaert ruim 5 jaar aan heeft gewerkt, is zijn tweede lange documentaire. In de documentaire verkent Fassaert de broze geschiedenis van zijn eigen familie, die gekenmerkt wordt door conflict. Zijn persoonlijke reis, die langs vier generaties leidt, wordt gecompliceerd als zijn grootmoeder hem een onverwachte bekentenis doet. 'A Family Affair' was in 2015 de openingsfilm van het IDFA en trok in de Nederlandse bioscopen meer dan 10.000 bezoekers waarvoor het een Kristallen Film van het Filmfonds kreeg. Fassaert maakt met zijn film, geproduceerd door Conijn Film, een rondreis langs internationale festivals en bioscopen. De documentaire draaide vorige maand nog in Los Angeles.

Het is voor de succesvolle documentairerubriek KRO-NCRV 2 Doc (voorheen 'Dokument') het zevende  Gouden Kalf in acht  jaar tijd. In 2009, 2011 en 2014 waren en Gouden Kalveren voor de lange documentaires Rotvos, De regels van Matthijs en Ne Me Quitte Pas. In 2011, 2013 en 2015 kreeg de rubriek het Gouden Kalf voor beste korte documentaire voor respectievelijk Zwarte Soldaten, MeesTV en Verboden Vlucht.

'A Family Affair' wordt in november op de Nederlandse tv (NPO 2) uitgezonden door KRO-NCRV 2Doc. De film is mogelijk gemaakt door bijdragen van het Mediafonds en het Filmfonds.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers