Heidi Klum ongezouten in eerste aflevering 'Benelux' Next Top Model'

zondag 12 september 2010

Vanaf maandag 13 september staan weer twaalf prachtige dames te trappelen om zich van hun mooiste kant te laten zien in een nieuwe 'Benelux' Next Top Model' bij RTL 5. In deze zesde editie gaat het er extreem aan toe. Van uiteenlopende fotoshoots tot de beruchte make over en van onverwachte wendingen tot verrassende opdrachten; niets is te gek in deze gloednieuwe reeks.

De meiden ondervinden al snel dat de lat in deze editie erg hoog ligt en dat model zijn ook een keerzijde heeft. Want er moet ook worden gepresteerd bij -20 graden celsius, tussen bloederige karkassen en soms wordt het vuur hen zelfs letterlijk aan de schenen gelegd. Bovendien worden de dames tijdens de persshoot slechts gehuld in een bodypaint-creatie. Eén ding is zeker: in dit seizoen worden de modellen niet alleen met een kritische jury geconfronteerd, maar ook met een wereld van uitersten.


In de eerste aflevering komen de kersverse modellen direct in een rollercoaster van ervaringen terecht. Ze worden in een tijdsbestek van 48 uur van Antwerpen naar Keulen gestuurd om vervolgens te eindigen in het kloppende hart van de modewereld: Parijs. En de meiden kunnen maar beter wennen aan hun turbulente bestaan, want daar wacht hen meteen een go see bij Elite Parijs. Voor twee van hen mondt dit avontuur uit in de verrassing van hun leven: een ontmoeting met top model Heidi Klum. Zij mogen Klum een paar vragen stellen en moeten een stukje lopen. Heidi neemt hierbij geen blad voor de mond, want zij vergelijkt het loopje van één van hen met die van een vrachtwagenchauffeur...

Onder het selecte gezelschap dat gedurende tien afleveringen meedingt naar de titel 'Benelux' Next Topmodel', bevinden zich zowel veelbelovende Nederlandse als Vlaamse modellen. De vakjury bestaat uit presentatrice Daphne Deckers, überstylist Bastiaan van Schaik, topfotograaf Geert de Wolf, catwalkcoach Mariana Verkerk en begeleider/coach van de modellen Jani Kazaltzis. Zij stellen de modellen op proef en beoordelen wie over de juiste looks, mentaliteit en uitstraling beschikt om de titel 'Benelux' Next Topmodel' én een felbegeerd modellencontract te bemachtigen.

'Benelux' Next Topmodel', vanaf maandag 13 september wekelijks om 20.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers