'Hollandse Keukenmeesters' vanaf dinsdag nieuw op 24Kitchen

maandag 27 juli 2015

In de nieuwe achtdelige serie 'Hollandse Keukenmeesters' neemt Meesterkok Angélique Schmeinck de kijker mee naar de meest vooraanstaande restaurants in Nederland.

Culinaire genieën zoals Jonnie Boer (De Librije), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau) en Joris Bijdendijk (RIJKS) onthullen het geheim van één van hun eigen succesgerechten.


Succesfactoren en ambities
Samen met de chefkok gaat Angélique op pad om leveranciers van verse producten te bezoeken en inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten. Ze praten over creativiteit en beleving. Verschillende onderwerpen komen aan bod. Durft de chef dingen uit handen te geven? Hoe komt hij aan nieuwe ideeën en zijn er nog ambities? Waar let de chef op bij de keuze van de producten?

Elke aflevering sluit af met de bereiding van een indrukwekkend signature dish in de keuken van de chef. De reeks start met Peter Lute, eigenaar van restaurant Lute in Amstelveen. Chefs die volgen zijn Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, Emile van der Staak, Edwin Vinke, Richard van Oostenbrugge, Soenil Bahadoer en Edwin Kats.

Angelique Schmeinck
Angélique staat al jaren aan de top van de Nederlandse gastronomie en is één van de twee vrouwelijke Meesterkoks in Nederland. Als geen ander weet zij hoe succesvolle gerechten ontstaan. Ze ontwikkelt zelf originele recepturen met moderne producten en technieken. Inmiddels zijn er meerdere kookboeken van Angeliques hand verschenen, waaronder de onfeilbare formule voor smaakcombinaties 'Smaakvrienden'. Daarnaast is ze ook bedenker van culinaire avonturen. In haar luchtrestaurant CuliAir wordt letterlijk en figuurlijk op hoog niveau gekookt. Een luchtballon fungeert als heteluchtoven en restaurant.

'Hollandse Keukenmeesters', vanaf 28 juli elke dinsdag om 18.30 uur op 24Kitchen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers