Jörgen Raymann koninklijk onderscheiden

vrijdag 24 april 2015

TV-presentator en cabaretier Jörgen Raymann is in zijn woonplaats Almere benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Annemarie Jorritsma spelde hem vrijdag 24 april de koninklijke onderscheiding op.

Raymann dankt zijn lintje mede aan de voorbeeldfunctie die hij vervult in de multiculturele samenleving. 'Raymann polariseert niet, maar zet ons zonder belerend te zijn aan het denken. Hij maakt ons aan het lachen, meestal om onszelf. Zo houdt hij ons een spiegel voor', aldus burgemeester Jorritsma.


Vooral het vele vrijwilligerswerk van Jörgen Raymann krijgt waardering. Een groot deel daarvan richt zich op kinderen. Zo heeft Raymann in Suriname zijn eigen foundation opgericht voor kinderen met wensen op cultureel en educatief gebied en gaan de opbrengsten van de shows die de cabaretier in Suriname geeft al dertien jaar lang naar verschillende kindertehuizen in het land. Daarnaast is hij ambassadeur voor Unicef en motivational speaker voor jongeren.

Jörgen Raymann (48) is al sinds 1999 als presentator te zien op de Nederlandse televisie. Voor de NPS, nu NTR, maakte hij programma's als 'The Comedy Factory', 'Raymann is Laat' en 'Zo:Raymann'. Momenteel is zijn programma 'Dat ding van Tante Es' op zaterdagavond te zien op NPO 1. Naast TV-presentator voor de NTR en cabaretier is Jörgen Raymann mede-directeur van TV-producent en artiestenmanagementbureau Men at Work TV Produkties in Rotterdam.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers