Kijkcijfers: 'Hete' sportzomer voor Eurosport

maandag 17 september 2018

De zomer van 2018 gaat ook voor Eurosport de boeken in als een 'hete' (sport)zomer; het aantal kijkers voor zowel de Giro d'Italia, Roland Garros, Wimbledon, de US Open als de Vuelta groeide ten opzichte van vorig jaar.

De Giro d’Italia, Roland Garros én de Vuelta waren zelfs ‘record breaking’ voor Eurosport. De Ronde van Italië is met gemiddeld 273.000 kijkers per etappe het best bekeken meerdaagse sportevenement ooit, terwijl Roland Garros (gemiddeld 118.000 kijkers per wedstrijd) het best bekeken Grand Slam-tennistoernooi in de historie is. Bovendien wisten de wielerliefhebbers de sportzender niet eerder zo goed te vinden voor de Ronde van Spanje als dit jaar: gemiddeld 111.000 kijkers.


Ook was er een mooie score voor de MotoGP van San Marino (zondag 9 september): met 241.000 kijkers is dit de op een na best bekeken MotoGP-race sinds Eurosport de rechten bemachtigde in 2015. Alleen de ontknoping in 2015 trok meer publiek: 265.000 kijkers zagen destijds Jorge Lorenzo de titel pakken in Valencia.

In het totaal wist Eurosport met al deze superevenementen 9,3 miljoen mensen te bereiken in de periode van de Giro tot en met de Vuelta. De kijkdichtheid op de voor Eurosport belangrijke (commerciële) doelgroep - man 20-49 jaar - bij Roland Garros, de US Open, de Vuelta plus de acht MotoGP-races in de periode van mei tot en met medio september noteerde een groei van meer dan dubbele cijfers ten opzichte van vorig jaar.

Liefhebbers van topsport zaten de afgelopen maanden ‘pole-position’ bij Eurosport: onder meer de Giro d’Italia, Roland Garros, Wimbledon, de Vuelta en de US Open waren bij de sportzender te volgen.

Alle cijfers zijn afkomstig uit het SKO-kijkcijferonderzoek 2018 en gebaseerd op Nederlanders van 6 jaar en ouder. Het bereik is gebaseerd op minimaal 1 minuut aaneengesloten kijken.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers