KRO-NCRV-jeugddocumentaire 'NIEUW' wint Prix de Jeunesse

donderdag 26 mei 2016

'NIEUW' een jeugddocumentaire van KRO-NCRV en Witfilm heeft een prestigieuze Prix Jeunesse gewonnen. De film van regisseuse Eefje Blankevoort kreeg de Unesco Special Prize, een prijs waarmee initiatieven worden bekroond die zorgen voor een beter begrip tussen kinderen uit verschillende culturen.

'NIEUW' is een film over de eerste dagen in Nederland van een 8-jarige vluchteling. De Congolese Tanans is  opgegroeid in een vluchtelingenwijk in Oeganda en samen met zijn familie  naar Nederland gekomen. Ze zijn in het vluchtelingenkamp door de UNHCR geselecteerd om in Nederland hervestigd te worden en hier een nieuw leven te beginnen.


In de film is te zien hoe Tanans probeert wijs te worden in zijn nieuwe, rare wereld. Dat is vaak grappig en leuk, maar ook heel spannend. Want hoe maak je vrienden als je niet dezelfde taal spreekt?

Het succes van 'NIEUW' is compleet doordat de film tweede werd bij de publieksjury.

'NIEUW' is door de KRO-NCRV uitgezonden in Zapp Echt Gebeurd en hier te zien.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers