KRO-NCRV richt blik naar voren met vernieuwende en gevarieerde programma's

dinsdag 25 november 2014

Gevarieerd, vernieuwend, journalistiek en onderscheidend. Dat is het programma-aanbod van de KRO-NCRV dat vanaf de komende winter op de verschillende televisiezenders te zien is.

Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV, zei tijdens de winterpresentatie dat er, ondanks de politieke wind, de keuze is gemaakt om de blik naar voren te richten. 'De keuze om samen met andere omroepen en samen met producenten te werken aan de Nieuwe Publieke Omroep'.


Volgens Rijssemus blaken de programma's van de Nieuwe Publieke Omroep van de publieke waarde. 'We geven een stem aan mensen die niet gehoord worden en niet gezien worden in de maatschappij, of het nu homo's, boeren of psychiatrische patiënten zijn. Met deze programma's  werken we aan solidariteit en zorgen we voor het cement in de samenleving'.

De KRO-NCRV komt de komende maanden met een keur aan nieuwe en vernieuwde programma's waarbij journalistiek één van de  speerpunten is. Het beste van de journalistieke tradities van beide omroepen wordt gebundeld in een volledig vernieuwd Brandpunt dat voortaan op de dinsdagavond is te zien. Onderzoeksjournalistiek is er iedere zondag met 'De Monitor' en 'Brandpunt Reporter' en 'Jinek', de talkshow van Eva Jinek, wordt de eerste zeven weken van 2015 dagelijks op de late avond uitgezonden.

Nieuwe titels op NPO 1 zijn 'Deel je Leven', een programma van Joris Linssen over orgaandonatie en 'Bodyscan', het eerste programma van Katja Schuurman voor de NCRV. De presentatrice wordt ingezet als testobject voor wetenschappelijk onderzoek. In 'Anita wordt Opgenomen' verblijft Anita Witzier in een psychiatrische inrichting waar ze het gesprek met de patiënten aangaat. 'NOORD ZUID' is een nieuwe en spannende dramaserie over de recherche met Ariane Schluter in de hoofdrol. En het populaire 'Schaep' keert terug, dit keer vanaf het water in 'Schaep Ahoy'.  In 'KRO De Roze Wildernis' (op NPO 3) trekt Arie Boomsma met homoseksuele jongens en hun vaders de jungle van Argentinië met de bedoeling nader tot elkaar te komen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg vertrouwde titels bij de KRO-NCRV te zien. 'KRO Spoorloos' zelfs al voor het 25e jaar, een jubileum dat uitgebreid wordt gevierd. Net als '10 jaar Boer zoekt Vrouw': Yvon Jaspers blikt in twee specials terug op al die jaren vol boeren en liefdes. Voor het nieuwe seizoen van 'Boer zoekt Vrouw' is een record aantal brieven (2388) binnengekomen.

Levensbeschouwing blijft een pijler van de KRO-NCRV. Annemiek Schrijver is aangetrokken om per 2015 nieuwe levensbeschouwelijke programma’s te maken voor de NCRV. De KRO neemt in het nieuwe jaar twee  succesvolle titels over van RKK: de wekelijkse reportagerubriek 'Kruispunt' en het paasevenement 'The Passion', dat dit jaar vanuit Enschede wordt uitgezonden.

De nieuwe en vernieuwde programma's van de KRO-NCRV:

NPO 1

'10 jaar Boer zoekt Vrouw'
'25 jaar KRO Spoorloos'
'Anita wordt opgenomen'
'Bodyscan'
'Deel je leven'
'De Reünie', gepresenteerd door Patrick Lodiers
'Een Huis Vol'
'Jinek', dagelijks vanaf 5 januari
'Joris' Wereld'
'NOORD ZUID'
'Schaep Ahoy'
'The Passion'
'Voor mekaar'

NPO 2

'Brandpunt' (vernieuwd)
'De Monitor'
'Het eilandgevoel van Schiermonnikoog'
'KRO Kruispunt'
Zondagochtendprogramma met Annemiek Schrijver

NPO 3

'KRO De Roze Wildernis'
'Larie'
'KRO Streetlab'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers