'KRO Streetlab': experimenten over menselijk gedrag

woensdag 20 augustus 2014

Hoe versier je een vrouw? Kom ik makkelijk aan het werk? Waar ligt je personal space? Vier jeugdvrienden zoeken antwoorden op deze vragen in een semiwetenschappelijk programma over menselijk gedrag.

Zij testen elkaar en andere mensen uit in grappige en spannende situaties. Altijd in het kader van een sociaal experiment. 'KRO Streetlab' wordt uitgezonden op 21 en 22 augustus om 22.50 uur op Nederland 3. Iedere aflevering bevat 2 experimenten.


De twee uitzendingen duren elk 10 minuten en bevatten experimenten waarin de vrienden (Daan Boom, Jasper Demollin, Stijn van Vliet en Tim Senders) deels zelf slachtoffer zijn en deels onschuldige mensen onderdeel maken van hun experiment.

Experimenten

Hoe versier je een vrouw?
'Wass will das Weib?' Een vraag die filosofen sinds mensenheugenis tot waanzin drijft. Wat zoeken ze in een man? Is dat zijn uiterlijk? Geld? Of toch juist karakter?

Is dat moeilijk, werken? Kom ik makkelijk aan het werk?
Het is crisis in Nederland, met ongekend hoge werkloosheidscijfers. Het treft alle lagen van de bevolking, van advocaten tot vuilnisman. Hoe komen de jongeren tegenwoordig nog aan een goede baan?

Waar ligt je personal space?
Iedereen heeft recht op privacy, maar waar eindigt dat recht op privacy? En waar begint het? Is dat op 5 meter? 2 meter? 45 centimeter? Wie zal het zeggen?

'KRO Streetlab', aflevering 1, donderdag 21 augustus om 22.50 uur bij de KRO op NPO 3.
'KRO Streetlab', aflevering 2, vrijdag 22 augustus om 22.50 uur bij de KRO op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers