MAX-voorzitter Jan Slagter benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

vrijdag 24 april 2015

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen is Omroep MAX-baas Jan Slagter benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanochtend in het Stadstheater te Zoetermeer opgespeld door Burgemeester Charlie Aptroot.

De onderscheiding wordt Slagter toegekend vanwege zijn energieke inzet en strijdvaardigheid als belangenbehartiger van ouderen in binnen- en buitenland. Dit toont zich niet alleen in de oprichting van Omroep MAX, maar ook in projecten als MAX Maakt Mogelijk en de Soresdienst. Aptroot noemt ook projecten als Missie MAX, waarin een brug wordt geslagen tussen militairen en het thuisfront en het in 1993 door Slagter opgerichte Stichting voor Geestelijk en Maatschappelijk Welzijn Gehandicapten Nederland.


Burgemeester Aptroot noemt Jan Slagters werkzaamheden van grote waarde: 'Meneer Slagter, u bent een belangrijk belangenbehartiger. Uw bijdragen aan óók het welzijn van hulpbehoevende, chronisch zieke ouderen in Nederland en daarbuiten zijn van een grote betekenis. Uw werkzaamheden hebben een bijzondere waarde voor de samenleving. Op grond van uw verdiensten wordt ook u daarom gedecoreerd.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers