Muzikale internethype wordt ontroerende live tv-show 'Jij&Ik'

dinsdag 28 juni 2016

De internetrage waarbij ouders en kinderen samen zingen, krijgt op 29 juni een extra dimensie in het tv-programma 'Jij&Ik'.

De afgelopen weken hebben vele ouder-kind-koppels geprobeerd een plaatsje in het programma te bemachtigen door een filmpje online te plaatsen waar zij samen een bekende hit zingen. Inmiddels zijn er acht koppels geselecteerd die live met elkaar de strijd mogen aangaan tijdens de tv-avond voor War Child. Het publiek in de zaal beslist uiteindelijk door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is.


Marco Borsato maakte voorafgaand aan de show, samen met zijn dochter Jada, onderdeel uit van een jury die de selectie van de acht koppels heeft gemaakt uit alle  inzendingen via internet. Marco: 'Jada en ik vonden het fantastisch en ontroerend om de ouders en kinderen samen te zien zingen. Daaruit bleek  hun emotionele en muzikale band en die heeft heel Nederland kunnen zien. De onvoorwaardelijke liefde voor elkaar spatte soms van het scherm. We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat tijdens de finale op het grote podium.'

Matt Simons
Het belooft een mooie tv-avond te worden, waarin ook verschillende bekende artiesten zullen optreden. Onder meer Matt Simons en Esmee Denters, die zelf bekend werd via haar filmpjes op het internet, hebben hun medewerking toegezegd. De deelnemende kinderen en ouders krijgen de komende weken heuse professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van zangcoach Babette Labeij om hen klaar te stomen voor een schitterend live optreden voor heel Nederland.

Met 'Jij&Ik' vraagt War Child samen met de kinderen en ouders aandacht voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. De presentatie van 'Jij&Ik' is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tooske: 'De band tussen ouders en kinderen is essentieel. Zeker in een oorlogssituatie heb je als kind iemand nodig die jou onvoorwaardelijk steunt. De kandidaten in Jij&Ik zijn zich hier heel goed van bewust. Zij gaan hier geen grote prijs winnen, maar vinden het fantastisch om door samen te zingen te laten zien hoe sterk je je voelt als je er voor elkaar bent.'

Over War Child
Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 12 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.

'Samen zingen voor War Child', woensdag 29 juni om 20.30 uur bij de EO op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers