'Naranjina': nieuw jeugdfictie vanaf oktober op Nickelodeon

donderdag 4 augustus 2011

Vanaf 8 oktober is de gloednieuwe 26-delige serie 'Naranjina' te zien op Nickelodeon. Het onstuimige en doortastende meisje Naranjina is enkele jaren geleden in de haven van Rotterdam beland. Omdat ze vroeger in een schip met sinaasappels is gevallen heeft ze zichzelf Naranjina genoemd. Maar waar ze vandaan komt en waar haar ouders zijn? Ze heeft geen idee. Samen met haar vrienden 'de kadekapers' probeert ze de antwoorden te vinden om dit mysterie op te lossen, zodat ze eindelijk terug kan keren naar haar ouders…

Naranjina heeft een volstrekt eigen taalgebruik en twee guitige ogen die vanonder een knalrood petje brutaal de wereld inkijken. En voor haar bestaat die wereld uit de kades, pieren en loodsen van de uitgestrekte Rotterdamse haven. Ze heeft onder deze kades een verborgen ketelruimte gevonden en daar haar eigen 'rotzooipaleisje' gemaakt. Hier woont ze samen met haar hond, de enorme Deense dog Dokko. Naranjina is ervan overtuigd dat ze ooit haar ouders terug zal zien, maar voor ze een schip vindt om mee terug te liften zal ze zichzelf staande moeten houden. En dat vraagt een hoop creativiteit…

De Kadekapers
De vier beste vrienden van Naranjina zijn Abdul, Freddie, Fien en Lise alias 'de Kadekapers'. Buitenbeentjes in het echte leven, maar door Naranjina samengebracht tot een hecht team. Elke aflevering zullen de vrienden hun talenten in moeten zetten om een nieuw avontuur op geheel eigen wijze tot een goede afloop te brengen. Meestal lukt dit wel, maar soms… soms gaat het hilarisch mis. En dan zit er weinig anders op om op de blaren te zitten en te wachten op een nieuw avontuur. Waarom? Omdat het kan. Daarom!

De cast
In de serie zijn onder andere rollen weggelegd voor Rachelle Verdel, die op ontwapende wijze Naranjina vertolkt en bekend is van haar hoofdrol in de film 'Foeksia de Miniheks' en Gigi Ravelli, onder andere bekend van 'GTST'. Ook Miryanna van Reeden ('Julia's Tango', 'ONM' en 'Raveleijn'), Pip Pellens (bekend van haar rol als Wiet in 'GTST') en Kees Boot, bekend van diverse commercials, series en films, zijn te zien in 'Naranjina'.

'Naranjina' wordt geproduceerd door Blooming Film.

'Naranjina', vanaf zaterdag 8 oktober op Nickelodeon.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers