Nieuw bij MAX: 'Nooit Meer Alleen'

zondag 29 november 2015

Vanaf maandag 30 november zendt MAX om 22.10 uur op NPO 1 een nieuwe zevendelige serie over eenzame ouderen uit: 'Nooit Meer Alleen'.

Het afgelopen jaar is het leven van de op dat moment eenzame Lydia, Tini, To, Henk en Koos gevolgd.


Met dit project wil MAX laten zien hoe eenzaamheid het leven in kan sluipen en hoe iedereen er mee te maken kan krijgen. De vijf hoofdpersonen in de serie willen hun leven weer op de rit krijgen en bouwen aan een nieuw sociaal netwerk. Presentatrice Martine van Os volgt dat proces een jaar lang, te beginnen met kerst 2014.

Aflevering 1
Het is kerst 2014. Lydia uit Zaandam gaat naar een diner voor mensen die alleen zijn. To kan niet wennen aan de stilte in haar seniorenflat in Hoogeveen. Hagenees Koos is weduwnaar; hij twijfelt of hij open mag staan voor een nieuwe vrouw. Lydia, Tini, To, Henk en Koos ontmoeten elkaar op een coaching, waarin ze gedurende een jaar de strijd tegen eenzaamheid aangaan en proberen om weer glans aan hun leven te geven.

Aflevering 2
Overdag spendeert Henk uit Apeldoorn uren op zolder om te bouwen aan zijn miniatuurstad, maar de avonden vallen hem zwaar. Het liefst ontmoet hij nieuwe mensen om er mee op uit te trekken. Tini uit het Noord-Hollandse Waarland hoopt weer vreugde te vinden in het leven na het overlijden van haar zoon, broer en beste vriendin. Ook deze aflevering volgen Lydia, To, Koos, Henk en Tini een training bij Jeannette.

Over 'Nooit Meer Alleen'
MAX wil met de nieuwe tv-serie inzicht geven in de problematiek en kijkers stimuleren in actie te komen. Presentatrice Martine van Os: 'Door overlijden van een dierbare, een scheiding, ontslag of andere factoren kan eenzaamheid het leven langzaam insluipen. En niet iedereen redt het om zelf dat netwerk om hem of haar heen weer op te bouwen.'

'Nooit Meer Alleen', vanaf maandag 30 november om 22.10 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers