Nieuw emotioneel seizoen van 'Vermist' van start

maandag 22 september 2014

Vanaf dinsdag 23 september presenteert Jaap Jongbloed voor het 19e jaar een nieuwe reeks van het AVROTROS-opsporingsprogramma 'Vermist'. Dit seizoen staat de achterblijver centraal.

De impact die een vermissing heeft op de achterblijver komt aan bod en Jaap Jongbloed neemt de familie mee op locatie om te zoeken naar hun dierbare. In de studio maakt wekelijks een Bekende Nederlander de tips bekend die tijdens de live uitzending binnenkomen en de speurneuzen onder de kijkers worden uitgenodigd om gedurende het programma mee te zoeken via de sociale media.


Cold case zaken van langdurende vermissingen worden in samenwerking met de politie opnieuw onder de loep genomen en zoals altijd is er ruim aandacht voor ontvoerde kinderen, jonge weglopers, loverboyslachtoffers en zorgwekkende vermissingen.

Iris in Spanje op zoek naar haar vader
Op haar twaalfde ziet de Almeerse Iris haar vader Ed voor het eerst. Ze is op familiebezoek wanneer haar moeder plots tegen een onbekende gast zegt: 'Nou Ed dit is je dochter Iris.' Zowel vader als dochter zijn totaal overrompeld. 'Door de schrik heb ik hem niets kunnen vragen', zegt Iris met spijt in haar stem. Sindsdien heeft ze haar vader niet meer gezien. Inmiddels heeft ze zelf kinderen die ze dolgraag kennis wil laten maken met hun opa. Vader Ed is verdwenen in het schimmige circuit van de timesharing zo blijkt. Voor 'Vermist' blijft hij ongrijpbaar tot er deze zomer iemand uit Spanje met een tip zich meldt. Reden voor het team van 'Vermist' om af te reizen met een nerveuze, maar nieuwsgierige Iris.

Heeft moeder leprozendorp overleefd?
Dolores is in 1974 geboren in Agua de Dios, een Colombiaans dorp dat nu een plaats is als zovelen, maar toen het grootste leprozendorp ter wereld was. Dolores is als baby afgestaan en ze vermoedt dat het is gebeurd om haar te vrijwaren van lepra of dat ze slachtoffer is van de kinderhandel die destijds in het lepradorp welig tierde. Dolores schakelt 'Vermist' in, maar is huiverig voor wat het onderzoek oplevert. Zou er nog iemand leven van haar familie of is deze grotendeels uitgeroeid door de lepra? 'Ik heb geluk gehad dat ik in Nederland ben behandeld, want anders had ik het misschien niet overleefd. Maar mijn geluk is niet compleet zonder moeder.'

Wat is er echt gebeurd met Kris en Lisanne: een update
De ouders van de in Panama verdwenen Kris en Lisanne zijn in de studio te gast. Deze zomer veranderde de hoop in wanhoop voor hen toen bleek dat de gevonden botresten van Kris en Lisanne zijn. Omdat er voor de Panamese en Nederlandse autoriteiten geen reden is om te denken aan een misdrijf, werd de 'zaak gesloten'. Heel anders is dat voor Hans en Roelie Kremers, de ouders van Kris, die wel geloven in een misdrijf: 'Op het pad waar ze voor het laatst gezien zijn, kun je geen ongeluk krijgen, want je kunt geen kant op', zegt Hans. Ook blijft het voor hen een raadsel hoe het kan dat de telefoons nog dagen na hun verdwijning gebruikt zijn en waarom de botten en kledingresten zo ver uit elkaar zijn gevonden. De resten zijn inmiddels aan de familie overgedragen, maar Hans en Roelie hopen dat er meer lichaamsdelen worden getraceerd. Hans: 'Ik kan alleen een lege schoen cremeren, een bot en een korte broek. Dat maakt het moeilijk afscheid te nemen van je dochter.'

'Vermist', dinsdag 23 september om 21.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers