Nieuwe Nederlandse dramaserie 'De Geheimen van Barslet' dit najaar op Nederland 2

maandag 21 mei 2012

Dit najaar is op Nederland 2 de zevendelige Nederlandse dramaserie 'De Geheimen van Barslet' te zien. 'De Geheimen van Barslet', een coproductie van NCRV en NTR, vertelt het verhaal van de mysterieuze gebeurtenissen die plaatsvinden in het idyllische plattelandsdorpje Barslet. Wonderlijke voorvallen die de bewoners van het dorp in hun greep houden.

Een jongen sterft onder vreemde omstandigheden, een kleuter kan de toekomst voorspellen, het regent vissen op klaarlichte dag en er is een pyromaan aan het werk. Acht bewoners koesteren ieder hun eigen geheim dat de geheimzinnige gebeurtenissen in een nieuw licht stelt. Wat is er aan de hand in het dorp Barslet? Wat is nu echt de waarheid achter alle vreemde gebeurtenissen? Of heeft iedereen zijn eigen waarheid?


Elke aflevering bekijkt de gebeurtenissen vanuit het gezichtspunt van één van de dorpsbewoners. De gebeurtenissen lijken in de ene aflevering een overduidelijk oorzaak en gevolg te hebben. Maar vanuit het perspectief van een andere bewoner in een andere aflevering zijn de zaken weer helemaal niet zo eenduidig.

Het scenario van 'De Geheimen van Barslet' is geschreven door Anjet Daanje (o.a. 'Schemer', 'Raak', 'Engel & Broer' en 'Dajo'). De regie is in handen van Boris Paval Conen ('Vuurzee', 'Car Men', 'De 9 dagen van de gier'). 'De Geheimen van Barslet' wordt geproduceerd door Waterland Film in coproductie met NCRV en NTR. Waterland Film maakte onder andere 'Kauwboy', 'Stella’s Oorlog', 'Rundskop', 'Shocking Blue' en 'Nachtrit'.

De gevarieerde cast bestaat uit zo’n dertig acteurs, waaronder Dragan Bakema, Margot Ros, Sallie Harmsen, Teun Luijkx, Romijn Conen, Barbara Pouwels, Raymond Thiry, Mohammed Azaay, Sanneke Bos, Loek Peters en de jonge talenten Martijn Lakemeijer, Soesja Toepah en Jim van der Panne.

De serie 'De Geheimen van Barslet' is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers