NPO 1-programma 'Het Instituut' is beste nieuwe format van Europa

donderdag 21 september 2017

'Het Instituut' (NTR/BNNVARA), het programma waarin Joep van Deudekom en Rob Urgert 100 proefpersonen aan wetenschappelijke experimenten onderwerpen, is in Berlijn uitgeroepen tot beste nieuwe format van Europa.

Dit is dinsdagavond 19 september bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Rose d'Or Awards in Berlijn. Urgert en Van Deudekom presenteerden het format tijdens het aan de Gouden Roos gelieerde Creative Forum. Vakgenoten uit heel Europa kozen uit 20 door de EBU geselecteerde formats Het Instituut tot winnaar. Het Instituut, geproduceerd door De Rob & Joep BV en BlazHoffski, beleefde vorig jaar zijn première op NPO 1. 
Het Instituut is donderdag 26 oktober terug op tv. Dan start op NPO 1 de tweede reeks, waarin Urgert en Van Deudekom weer 100 proefpersonen een week lang opsluiten in een voormalige kazerne in Ede. De 100 worden mentaal bijgestaan door Sophie Hilbrand.


Dit is dinsdagavond 19 september bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Rose d'Or Awards in Berlijn. Urgert en Van Deudekom presenteerden het format tijdens het aan de Gouden Roos gelieerde Creative Forum. Vakgenoten uit heel Europa kozen uit 20 door de EBU geselecteerde formats Het Instituut tot winnaar. 'Het Instituut', geproduceerd door De Rob & Joep BV en BlazHoffski, beleefde vorig jaar zijn première op NPO 1. 

'Het Instituut' is donderdag 26 oktober terug op tv. Dan start op NPO 1 de tweede reeks, waarin Urgert en Van Deudekom weer 100 proefpersonen een week lang opsluiten in een voormalige kazerne in Ede. De 100 worden mentaal bijgestaan door Sophie Hilbrand.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers