NPO-documentaires succesvol in buitenland

donderdag 16 april 2015

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de afgelopen dagen tijdens de MIPTV-beurs in Cannes een groot aantal documentaires kunnen verkopen aan buitenlandse zenders. Vooral de docu's van VPRO's 'Tegenlicht' en 'NCRV Dokument' vinden hun weg naar het buitenland.

De NPO heeft een sterke reputatie als het over tv-documentaires gaat. Naast afleveringen van VPRO's 'Tegenlicht' en 'NCRV Dokument' werd ook de IDFA-documentaire 'Around the World in 50 concerts' verkocht aan O.a. Israël, Canada en Vlaanderen. De EO-documentaire 'Busty Din Dreams' en 'Eeuwig Jong' van omroep MAX zijn binnenkort te zien op een zender in Taiwan.

Over de exacte bedragen wil de NPO niet communiceren. Al hangt het bedrag per titel wel af van de afzetmarkt van de koper. Hoe meer potentiële kijkers, hoe groter de inkomsten voor de NPO.

Op termijn wil de NPO ook meer fictiereeks verkopen. Op dit moment blijven de rechten van deze reeksen nog te veel in handen van de producenten. Zo sloten producenten IDTV en Pupkin deals met verschillende buitenlandse zenders rond 'Smeris', 'Van God Los' en 'De Prooi'.


Bron: De Volkskrant

 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers