Opnamen nieuwe dramaserie 'Volgens Robert' van start

vrijdag 26 oktober 2012

Maandag 29 oktober starten de opnames van 'Volgens Robert', de langverwachte nieuwe televisieserie van Maria Goos ('Pleidooi', 'Oud Geld') onder regie van Joram Lürsen ('Vuurzee', 'Alles is Liefde').

Vanaf 24 februari 2013 zendt de VARA de serie uit op Nederland 2. De tragikomische serie draait om huisarts Robert Finkelstein, een man die kampt met een midlifecrisis. Na 25 jaar huwelijk, 22 jaar vaderschap en 20 jaar huisartsenpraktijk kruipt Robert onder zijn stolp vandaan om te zien dat alles in de wereld veranderd is, behalve dat wat nooit zal veranderen. De hoofdrol wordt gespeeld door Peter Blok ('In Therapie'), tevens coauteur van de serie.


Robert Kievit, hoofd Drama van de VARA: 'Met 'Volgens Robert' laat Maria Goos opnieuw zien dat ze bij uitstek in staat is om een bijzondere comedy te schrijven, die even geestig als pijnlijk is. Niet alleen de dialogen sprankelen, maar ook de vorm is origineel en verrassend.'

'Volgens Robert' kent een ijzersterke cast, met onder meer Jacqueline Blom ('Oud Geld'), Hannah Hoekstra (winnares Gouden Kalf 2012 voor haar rol in 'Hemel'), Tjitske Reidinga ('De Verbouwing', 'Gooische Vrouwen'), Han Kerckhoffs ('Pleidooi'), Marthe-Geke Bracht ('Van God Los') en Bert Luppes, tweevoudig winnaar van de Louis d’Or.

Maria Goos schreef eerder onder andere de veelvuldig bekroonde dramaseries 'Pleidooi' en 'Oud Geld'. Joram Lürsen regisseerde moderne klassiekers als 'Vuurzee' en 'Alles is Liefde'. Voor 'Alles is Liefde' won hij in 2008 een Gouden Kalf voor beste regie. Ook de regie van de film 'Alles is Familie', die op 19 november in première gaat, is in handen van Lürsen.

Over ‘Volgens Robert’
Na een reeks plotse woedeaanvallen moet Robert van zijn vrouw Jacqueline (Jacqueline Blom) tijdelijk op zichzelf gaan wonen. Ook wil zij dat hij in therapie gaat bij Lea Luttermeyer (Tjitske Reidinga). Onder therapie verstaat Jacqueline niet dat Robert een verhouding aangaat met zijn twintig jaar jongere buurvrouw Jasmijn (Hannah Hoekstra). Daar heeft de huisarts echter lak aan; voor zijn gevoel leeft hij eindelijk echt! Zijn ingedamde gevoelsleven raakt echter steeds verder in een stroomversnelling waarbij zijn hele omgeving wordt meegesleurd.

‘Volgens Robert’ is een coproductie van de VARA en IDTV Drama en bestaat uit acht afleveringen van 25 minuten. De serie is vanaf 24 februari 2013 te zien bij de VARA op Nederland 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers