RTL 5 komt dit voorjaar met dagelijkse soap 'Malaika'

dinsdag 22 januari 2013

Vanaf maandag 25 maart komt RTL 5 met een gloednieuwe soap: 'Malaika'. De serie, die elke werkdag tussen 19.00 en 19.30 uur te zien zal zijn, draait om drie jonge mensen die samenwonen en samenwerken.

Ze delen lief en leed en lopen stage in zorgcentrum 'Malaika'. De nieuwe soap gaat over hun leven, de liefde, hun problemen en romances. Zij werken samen met ervaren collega's wiens werk, privélevens en onderlinge relaties ook naar voren komen in de verhaallijnen.

'Malaika' wordt geproduceerd door Bing Film & TV onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis. Eerder waren deze makers verantwoordelijk voor onder andere 'Goede Tijden Slechte Tijden', 'Costa!', 'Verliefd op Ibiza', 'Voetbalvrouwen' en 'SpangaS'. In deze soap zijn veel talentvolle, jonge acteurs te zien, die hun debuut op tv maken. Uniek aan de serie is dat het een aantal van de acteurs zelf ervaring in de zorgsector heeft. Ook zijn er bekende acteurs aan de serie verbonden, zoals Jasmine Sendar en Curt Fortin.

Jasmine Sendar, o.a. bekend van 'ONM' en 'Goudkust', werkte de afgelopen jaren zelf in de zorg. Zij vertolkt in 'Malaika' de rol van Luciel, een ervaren medewerker van het centrum. Wanneer zij de 14-jarige diabetespatiënt Ricky verzorgt, ontdekt ze dat zijn moeder wordt geslagen door haar man en wil ingrijpen. Curt Fortin speelde in o.a. 'Het Huis Anubis' en 'Voetbalvrouwen'. Als stagebegeleider Mike vindt hij het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden wanneer hij verliefd wordt op stagiaire Floortje. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Melissa Drost (musical 'Soldaat van Oranje') en Anke Engels ('SpangaS'). Melissa heeft als de lesbische Laura op haar werk een flirt met de dochter van een cliënt. Anke speelt Hanneke, die na lange tijd weer aan de slag gaat en twijfelt of ze het vak nog in de vingers heeft.

De soap is een samenwerking tussen RTL 5 en verschillende zorgorganisaties en schetst zoveel mogelijk de werkelijke situatie in de sector. Romantiek, drama, ontroering, spanning en humor wisselen elkaar af in boeiende verhalen over zorgverleners en hun cliënten. 'Malaika' is niet alleen een pakkende serie die de kijker dagelijks meesleept, maar heeft tevens als doel jongeren enthousiast te maken voor het werken in de zorg.

'Malaika', vanaf maandag 25 maart elke werkdag om 19.00 uur bij RTL 5.


RTL5

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers