Start MAX' nieuwste dramaserie 'Goedenavond Dames en Heren'

zondag 29 maart 2015

Aankomende maandag 30 maart is het zo ver: de allereerste aflevering van MAX' nieuwste dramaserie! Vanaf 22.05 uur op NPO 1 maak je voor het eerst kennis met Ietje (Anna Raadsveld), Eef (Sophie Höppener), Benno (Huub Stapel), Will (Loes Luca), Annemarie (Anne-Marie Jung), Peter (Paul Kooij) en anderen.

'Goedenavond Dames en Heren' speelt zich af in de late jaren 50 en vroege jaren 60: dé periode waarin de Nederlandse televisie een opmars van jewelste beleefde.


In de serie volgen we onder anderen de zussen Eef (19) en Ietje (21). Beide dochters van het kappersechtpaar Anton en Els van Dijk wordt gevraagd om auditie te doen voor televisieomroepster. Omroepdirecteur Peter (tevens oom van de zusters) zoekt echter maar één nieuw televisietalent. Waar voor de één een glamoureuze wereld opengaat, vol aandacht en faam, breekt voor de andere zus een tijd van persoonlijke tragedies en ingrijpende veranderingen aan. Wat voor effect hebben deze grote verschillen op de band van de kappersdochters? Overwint zusterliefde van de op de loer liggende jaloezie?

Aflevering 1
In de eerste aflevering maakt Peter bekend dat er 250.000 televisieaansluitingen zijn en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Voor hem is dit de perfecte aangelegenheid om in het verleden gemaakte fouten te herstellen. Hoe heugelijk zou het zijn als het eens zo beroemde zangduo Benno en Will speciaal voor dit feestelijke moment herenigd wordt? Het ooit op handen gedragen koppel werd geliefd om hun komische liedjes en mooie ballades. Kort na de eerste Nederlandse tv-uitzending, op 10 oktober 1951, brak het duo om mysterieuze redenen. Benno heeft inmiddels een nieuwe zangpartner, de jonge, ambitieuze Annemarie. Will leidt al jaren een teruggetrokken bestaan met haar zus op het platteland. De volhardendheid waarmee Peter het duo weer probeert te herenigen roept vragen op in zijn omgeving.

'Goedenavond Dames en Heren', vanaf maandag 30 maart om 22.05 uur bij MAX op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers