Stekker gaat uit 'Lingo'

woensdag 30 juli 2014

Het dagelijkse spelletjesprogramma 'Lingo' stopt eind september op Nederland 2. In januari is Lingo verplaatst naar Nederland 2 om 18.25 uur en na deze verschuiving heeft de vaste kijker het programma helaas niet goed weten te vinden.

Remco van Leen, Media Directeur AVROTROS: 'Toen is besloten om 'DWDD' per januari 2014 naar Nederland 1 te verplaatsen, en daarmee 'Lingo' een nieuwe plek kreeg op Nederland 2, wisten we dat dit gevolgen kon hebben voor ons programma. Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1, bijvoorbeeld om 17.30 uur. We zijn met de NPO in ieder geval aan het kijken naar de mogelijkheden om een zomer-editie van Lingo te maken in 2015, uiteraard met presentatrice Lucille die het programma al ruim 9 jaar lang met verve en vol enthousiasme presenteert.'


Sinds september 2005 is Lucille Werner het vaste gezicht van Lingo.

Presentatrice Lucille Werner: 'In eerste instantie moest ik wennen aan het idee dat 'Lingo' na 25 jaar niet meer dagelijks op de buis te zien zal zijn. Voor miljoenen mensen is het programma immers een vaste waarde in de vooravond. Een eventuele zomer-editie van 'Lingo' zie ik nu vooral als een nieuwe kans. Het brengt 'Lingo' nog dichterbij het publiek. Dat zie ik als een mooie uitdaging en goede verfrissing voor het populaire woordspel. ”

Op 5 januari 1989 wordt de eerste 'Lingo', met presentator Robert ten Brink, door de VARA uitgezonden. Tot en met december 1992 presenteert hij 213 afleveringen. François Boulangé neemt vervolgens het stokje over en presenteert tussen januari 1993 en juli 2000 maar liefst 2.043 afleveringen. In september 2000 verhuist 'Lingo' naar de TROS en gaat Nance het leukste spelletje van Nederland presenteren. Tot en met augustus 2005 komt zij tot 1.164 afleveringen. Sinds 2005 is de presentatie van 'Lingo' in handen van Lucille Werner, die het programma inmiddels 1.726 keer heeft gepresenteerd.

Lingo wordt geproduceerd door IDTV en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers