Stralende nieuwe start voor 'Lelijke Eendjes' bij RTL 5

woensdag 3 februari 2016

Uit onderzoek blijkt dat knappe mensen succesvoller zijn dan lelijke. Ze verdienen meer, krijgen sneller een relatie en voelen zich gelukkiger. Maar hoe zit het met mensen die zich een lelijk eendje voelen?

Mensen die door grote oren, een afwijkende neus, enorme wallen of ongelijke borsten al lang niet meer in de spiegel durven te kijken?


In het nieuwe RTL 5-programma 'Lelijke Eendjes', dat vanaf donderdag 4 februari te zien is en gepresenteerd wordt door Lieke van Lexmond, helpt een team van plastisch chirurgen mensen die zichzelf belemmerd voelen door hun looks. De deelnemers hebben een in het oog springend uiterlijk kenmerk dat een zorgeloze toekomst in de weg staat. Ze voelen zich verre van mooi, zijn onzeker of worden gepest. Een team van medisch specialisten van een gerenommeerde landelijke kliniek helpt deze mensen, zodat ook zij uiteindelijk met zelfvertrouwen en trots de wereld in kunnen stappen.

De deelnemers
In elke aflevering vertellen twee 'lelijke eendjes' hoe hun uiterlijk hun leven beïnvloedt en een positieve toekomst in de weg zit. Ze vertellen over hun ervaringen, onzekerheden en gevoelens: wat zeggen andere mensen over hun uiterlijk? Hoe belemmert het ze in het dagelijks leven? Durven ze bepaalde dingen niet en wat vinden familie en vrienden van hun uiterlijk?

Zo is het verhaal van de 32-jarige Melissa te zien. Zij is niet blij met haar neus. Ze kan zich niet anders herinneren dan dat ze daarmee wordt gepest en mensen maken regelmatig knorgeluiden naar haar. Uitgaan doet ze dan ook liever niet omdat ze het gevoel heeft dat iedereen naar haar neus kijkt. Ook de 22-jarige Jeffrey is klaar met de opmerkingen over zijn hangende oogleden. Hij is vroeger veel gepest en is daardoor erg onzeker. Mensen vragen regelmatig of hij stoned is. En dat terwijl hij helemaal geen drugs gebruikt. Rachel (23) is niet blij met haar kleine borsten. Ze vindt dat ze het lichaam van een man heeft en draagt altijd twee bh’s om het te laten lijken alsof ze grotere borsten heeft. Haar vriend mag haar borsten niet aanraken en zwemmen met haar kinderen vindt ze vreselijk. Deze en een aantal andere kandidaten worden in ‘Lelijke Eendjes’ geholpen met een nieuwe start.

'Lelijke Eendjes' wordt geproduceerd door Strix in samenwerking met Velthuis kliniek.

'Lelijke Eendjes', vanaf donderdag 4 februari om 21.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers