Sven Kockelmann nieuwe presentator Stand.nl

maandag 12 oktober 2015

Sven Kockelmann wordt vanaf januari 2016 de nieuwe presentator van het KRO-NCRV radioprogramma Stand.nl op NPO Radio 1.

Stand.nl is in het nieuwe jaar iedere werkdag te beluisteren tussen 11.00 en 11.30 uur als onderdeel van het programma 'De Ochtend'.


Stand.nl is al vijftien jaar een vaste waarde op NPO Radio 1 en won in 2003 de Marconi Award voor het beste informatieve radioprogramma. Het publiek kan iedere dag stemmen op een stelling bij het nieuws van de dag. In de uitzending wordt een beleidsmaker scherp ondervraagd en krijgen luisteraars de kans om hun mening te geven.  

Sven Kockelmann zegt erg veel zin te hebben in de presentatie van Stand.nl: 'Ik kijk er naar uit om naast mijn tv-werk weer een radio-programma te presenteren. In Stand.nl is het spannend om met de luisteraars in gesprek te gaan. Ik vind het belangrijk om sentimenten, die in deze tijd snel de boventoon voeren, te toetsen aan de feiten.'

Vanaf 4 januari 2016 verandert de programmering en de presentatie op NPO Radio 1. KRO-NCRV-presentator Jurgen van den Berg vertrekt naar de NOS voor het Radio 1-journaal. Ghislaine Plag blijft de presentatrice van De Ochtend, dat vanaf 4 januari tussen 9.30 uur en 12.00 te beluisteren is.

Sven Kockelmann werkte eerder voor Radio 1 als presentator van o.a. het programma 'Goedemorgen Nederland'. Hij blijft naast zijn werk voor Stand.nl werkzaam voor tv-programma's als 'Oog in Oog', 'Brandpunt' en 'Brandpunt Reporter'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers