Tien jaar MAX feestweek start zondag

zaterdag 10 oktober 2015

Vanaf zondag 11 oktober staan diverse MAX live-programma's, zowel op radio als televisie, een week lang in het teken van MAX' tiende verjaardag.

Door middel van uiteenlopende uitzendingen blikt MAX terug op het afgelopen decennium; zowel 'Hallo Nederland', 'Tijd voor MAX' en 'Tijd voor Meldpunt!' op televisie als 'Wekker-Wakker!', 'TinekeShow', 'De Perstribune' en 'Twee Dingen' op de radio besteden aandacht aan deze verjaardag.


Het startschot wordt gegeven in 'De Perstribune'. Presentator Govert van Brakel ontvangt Jan Slagter om te praten over tien jaar MAX. Wat waren de hoogte- en dieptepunten? 'Tijd voor MAX' en 'Hallo Nederland' trappen af op maandag 12 oktober. Vanaf 17.40 uur op NPO 2 ontvangen Sybrand en Martine het gros van de MAX-presentatoren die op dit moment werkzaam zijn bij MAX om dit feest te vieren. Samen kijken ze terug op tien jaar radio en televisie bij dé omroep voor alle 50-plussers. Herinneringen worden opgehaald middels memorabele, ontroerende en hilarische fragmenten.

De rest van de week blijft het feest: oud-MAX-presentatrice Catherine Keyl komt langs. Zij presenteerde het allereerste tv-programma onder het rondvormige, oranje-witte logo: Van Nul naar MAX. Ook oud-staatsecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan schuift aan tijdens de feestweek. De politica was actief in het Kabinet-Balkenende II, toen Omroep MAX toetrad tot het publieke bestel.

Jeroen, Carrie en Mascha eindigen elke Hallo Nederland-uitzending met een speciaal item over tien jaar MAX. Zo bakken 'Heel Holland Bakt' jurylid Robèrt van Beckhoven en MAX-baas Jan Slagter samen cupcakes. Want wie jarig is, trakteert.

Ook op NPO Radio 5 Nostalgia bij 'TinekeShow' en 'Wekker-Wakker!' wordt het verjaardagsfeestje uitvoerig gevierd. De hele week ontvangen Tineke, Henk en Manuëla diverse MAX-coryfeeën. Op maandag komt Jan Slagter bij Tineke in de studio. Als klap op de vuurpijl komt de speciaal voor deze gelegenheid samengestelde MAX-band optreden. Want wat blijkt? MAX-presentatoren kunnen niet allen puik presenteren, een aantal blijkt ook over aardig wat muzikaal talent te beschikken.

Het MAX NPO Radio 1 programma 'Twee Dingen' staat gedurende deze hele week in het teken van 2005: hét geboorte jaar van MAX. Zo komt onder anderen Dennis van der Geest, Wereldkampioen judo in 2005, langs. Ook Niesco Dubbelboer, die aan de wieg stond van het referendum van de Europese Grondwet in 2005, komt langs voor een goed gesprek met Elles de Bruin en Margreet Reijntjes. Op vrijdag 16 oktober is auteur Jan Siebelink te gast in 'Twee Dingen'. In 2005 verscheen zijn succesroman Knielen op een bed violen.

Vanaf 12 oktober kunnen MAX-kijkers stemmen op hun favoriete fragment uit tien jaar MAX. Uiteindelijk zal aan het eind van de week hét favoriete MAX-fragment bekendgemaakt worden. Het publiek kan vanaf 12 oktober een stem uitbrengen op http://www.omroepmax.nl.

'Tien jaar MAX feestweek', zondag 11 t/m donderdag 15 oktober op NPO 2, NPO Radio 1 en NPO Radio 5 Nostalgia.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers