'Topchef 2010' start zondag bij RTL 5

zaterdag 18 september 2010

Vanaf zondag 19 september bepalen chef-kok Robert Kranenborg en culinair expert Julius Jaspers in een grootse kookwedstrijd welke amateurkok aanspraak maakt op de titel 'beste amateurkok van Nederland'. Ze doen dit samen met het meest prestigieuze gezelschap Nederlandse topchefs ooit samengebracht in één programma.

Jonnie en Thérèse Boer (De Librije, 3 sterren), Erik van Loo (Parkheuvel, 2 sterren), Lucas Rive (De Bokkedoorns, 2 sterren), Jacob Jan Boerma (de Leest, 2 sterren), Mario Ridder (Zwetheul, 2 sterren) en Onno Kokmeijer (Ciel Blue, 2 sterren), Nico Boreas (Boreas, 2 sterren) en Ron Blaauw (Ron Blaauw Restaurant, 2 sterren) hebben hun exclusieve medewerking aan 'Topchef 2010' toegezegd.


'Topchef 2010' trapt op zondag 19 september af met een spectaculaire casting, waarin tweehonderd amateur koks de kans krijgen om door de eerste genadeloze juryronde te komen. Vanaf maandag 20 september gaat de zenuwslopende afvalrace tien weken door, elke werkdag tussen 19.00 en 20.00 uur in extra lange afleveringen van een uur.

Acht weken lang hebben de dagelijkse afleveringen een spannende ontknoping op vrijdag, als de amateurkoks van die week in een van de bovenstaande sterrenrestaurants moeten koken. De laatste twee weken staan in het teken van de halve finale en de finale, waarin de enige echte 'Topchef 2010' van Nederland bekend zal worden.

'Topchef' begon in 2009 met een wekelijkse variant bij RTL 4 gepresenteerd door Martijn Krabbé. Later dat jaar kwam het programma met een BN'er editie. Bij RTL 5 is het derde seizoen ambitieuzer in aanpak: elke werkdag een uitzending van een uur met aan het einde van de week een winnaar uitmondend in een grootse finale.

'Topchef 2010', kick-off op zondag 19 september om 21.30 uur en vanaf maandag 20 september elke werkdag om 19.00 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers