TV Oranje beste digitale zender 2008

dinsdag 16 december 2008

Muziekzender TV Oranje is door de abonnees en lezers van de televisiegids Totaal TV uitgeroepen tot 'Beste digitale zender van 2008'. Dat is vandaag bekendgemaakt. De onderscheiding vormt volgens de directie van TV Oranje 'de kroon op een uiterst succesvol jaar', waarin de muziekzender het aantal potentiële kijkers zag groeien van drie tot vijf miljoen.

Tota

al TV, dat de verkiezing had uitgeschreven, ontving de afgelopen weken duizenden stemmen. Uiteindelijk koos bijna één op de zeven deelnemers TV Oranje als beste zender van 2008 en dat was ruim voldoende om de eerste plaats te veroveren. In totaal kreeg TV Oranje 14,6 procent van de stemmen. Sterren.nl van de TROS werd tweede met 10,5 procent en Nickelodeon derde met 5,8 procent.

Volgens TV Oranje directeur Gerard Ardesch geven de resultaten aan dat de Nederlandse muziek nog steeds ongekend populair is. Samen met zijn compagnon Jur Bron begon hij in oktober 2005 met TV Oranje, waarna de zender een gestage opmars heeft gemaakt. Bij een onderzoek door kabelexploitant Ziggo kwam TV Oranje afgelopen zomer al als vierde populairste zender van Nederland uit de bus.

Ardesch: 'Nu we de beste zender blijken te zijn, wordt het tijd voor een eigen TV Oranje magazine. Met daarin uitsluitend aandacht voor Nederlandse artiesten die actief zijn in de muziek, het cabaret of het kinderentertainment. Alleen al op onze website http://www.tvoranje.nl/ hebben zich inmiddels meer dan vijfduizend (!) vaderlandse entertainers aangemeld. We gaan met deze prachtige prijs niet op onze lauweren rusten; er is nog veel te doen. En met een miljard aan overheidsgeld per jaar zal men in Hilversum vast de tegenaanval op ons openen. Maar dat houdt ons scherp'.

Inmiddels beschikt bijna de helft van de Nederlandse huishoudens over digitale televisie. Zij hebben een aansluiting bij één van de grote exploitanten Ziggo, KPN, UPC of CanalDigitaal. Afhankelijk van het soort abonnement zijn soms meer dan 100 verschillende zenders te ontvangen.

TV Oranje is in Nederland via alle kabelexploitanten en bij KPN digitaal te ontvangen en via de satellietzender CanalDigitaal in heel Europa, Noord-Afrika en Turkije. TV Oranje zendt 24 uur per dag en zeven dagen per week uit. Meer informatie is te vinden op http://www.tvoranje.nl/.

Persbericht TV Oranje
http://www.tvoranje.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers