Unieke vorm van 'transmedia storytelling' bij tweede reeks van NCRV-hitserie 'In Therapie'

maandag 18 juli 2011

Vanaf maandag 18 juli komt de NCRV met een bijzondere app bij de hitserie 'In Therapie'. Met deze app kunnen fans van het programma nog dieper in het leven duiken van therapeut Jonathan Franke. De app geeft 'toegang' tot Jonathans smartphone. Zo kun je in zijn internetgeschiedenis grasduinen, binnengekomen voicemails van zijn privérelaties en patiënten beluisteren, zijn online agenda of mailbox bekijken.

De gratis app is beschikbaar voor smartphones via de iTunes Store en Android-Market. Ook is het als desktop-only te gebruiken op je computer. De app is ontwikkeld door NCRV Interactief, in samenwerking met de NPO en Elastique.

Gemma Derksen, eindredacteur NCRV Drama: 'Net als bij de vorige reeks zijn de patiënten en de therapeut actief op social media als Twitter en Facebook. De NCRV zette destijds daarmee de eerste stappen op het gebied van 'transmedia storytelling' bij een dramaserie voor volwassenen. We denken dat deze app voor de kijkers van In Therapie een interessante aanvulling is, naast het volgen van de personages op de social media.'

Wilko van Iperen, eindredacteur NCRV Interactief: 'Deze 'In Therapie'-app geeft een inkijkje in het leven en het werk van Jonathan, wat een extra dimensie aan het verhaal geeft, naast de serie op tv. De app wordt dagelijks aangevuld met nieuwe informatie, voicemails, e-mails en sms’jes. Er is zelfs een exclusieve verhaallijn voor de app. Op deze manier komen we naast de uitzendingen op tv en social media nu ook via de mobiel in de bloodstream van de fans.'

'In Therapie' volgt therapeut Jonathan Franke (een rol van Peter Blok) die in zijn praktijk diverse patiënten krijgt. Zoals CEO Wouter den Arend (Jeroen Krabbé), advocate Marit (Monic Hendrickx) die graag een kind wil en therapeut Paul Westervoort (Jacob Derwig), die terugkijkt op het afgelopen jaar en wil weten hoe hij de draad van zijn in elkaar gestorte leven weer kan oppakken.

'In Therapie' is vanaf maandag 25 juli te zien op Nederland 2 bij de NCRV. De serie trok in de zomer van 2010 dagelijks zo’n 450.000 kijkers. 'In Therapie' is een productie van NL Film en wordt geregisseerd door Alain de Levita en Antoinette Beumer.


InTherapie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers