VARA verfilmt spraakmakende affaire Lockheed

vrijdag 7 mei 2010

Dit weekend gaan de opnames van start van de nieuwe, driedelige VARA-dramaserie 'De 7 dagen van Den Uyl'. De serie vertelt het verhaal van de spraakmakende affaire Lockheed vanuit het perspectief van premier Joop den Uyl. Ger Beukenkamp ('De Troon', 'De Prins en het Meisje') en Hans Hylkema ('Oeroeg', 'De Mannetjesmaker') schreven het scenario. De regie is in handen van Hans Hylkema.

Joop Keesmaat (winnaar Louis d’Or 2006) speelt Joop den Uyl, Catherine ten Bruggencate ('Ik omhels je met duizend armen') speelt Koningin Juliana, Debbie Korper ('Vuurzee') speelt Liesbeth den Uyl en Roos Ouwehand ('Annie M.G.') speelt prinses Beatrix. De driedelige miniserie 'De 7 dagen van Den Uyl' is een coproductie van Dutch Mountain Movies en de VARA.


Het verhaal van 'De 7 dagen van Den Uyl' is gebaseerd op de ontwikkelingen rondom de affaire Lockheed. Deze affaire ontstond in 1976 toen bleek dat Prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed. In ‘De 7 dagen van Den Uyl’ komt de sociaal-democratische premier Joop Den Uyl voor een groot dilemma te staan: redt hij de monarchie of niet? De serie, een koningsdrama én politieke thriller, geeft een gelaagd beeld van zowel de psychologische als de politieke dimensies van de affaire. Het strijdtoneel speelt zich af op drie fronten: Den Uyl en het koningshuis, Den Uyl en zijn kabinet en Den Uyl en zijn gezin. Den Uyl, geplaagd door al deze dilemma’s, komt voor de grootste beslissing van zijn leven te staan.

De serie wordt in mei en juni opgenomen in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Ridderkerk, Driebergen, Aerdenhout en België.

Regie: Hans Hylkema
Scenario: Ger Beukenkamp en Hans Hylkema
Productie: Dutch Mountain Movies in coproductie met de VARA
Producent: René Huybrechtse
Eindredactie: Robert Kievit
Cast: Joop Keesmaat, Catherine ten Bruggencate, Debbie Korper, Roos Ouwehand e.a.

'De 7 dagen van Den Uyl' kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

De driedelige miniserie 'De 7 dagen van Den Uyl' is te zien op zondag 10, 17 en 24 oktober rond 21.00 uur bij de VARA op Nederland 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers