Veel kritiek op NPO voor zomerstop talkshows

vrijdag 27 mei 2016

Er is deze zomer op de NPO geen talkshow te zien na het ingaan van de zomerstop voor 'Pauw' en 'De Wereld Draait Door'. En daar is binnen én buiten de omroep veel kritiek op.

De officiële uitleg, van NPO-televisiedirecteur Frans Klein, luidt dat het de bedoeling is om de formules fris te houden. De vorige jaren gebeurde dat met onder anderen 'Knevel & Van den Brink' en 'Jinek'. Dit jaar dus niet. En toch is het 'geen ordinaire geldkwestie' benadrukt de NPO.

'Soms lees je ook wel dat mensen een beetje praatmoe zijn op televisie', zegt Frans Klein aan de Volkskrant. Maar de krant zocht uit dat de cijfers het tegendeel bewijzen. Tijdens de aankomende drukke sportzomer zou een talkshow over actuele onderwerpen nochtans een mooi alternatief kunnen bieden. Bij RTL hebben ze dat bijvoorbeeld begrepen. 'RTL Late Night' loopt tijdens de zomermaanden gewoon door.

De beslissing van NPO doet ook intern heel wat stof opwaaien. Onder meer Jeroen Pauw, maar ook enkele redacteuren lieten hun ongenoegen al blijken. De talkshow-fan zal deze zomer bij de NPO op zijn honger blijven zitten. Sport is er wel in overvloed. De NOS zet alles in op het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Als Nederland daar maar niet 'sportmoe' van wordt.

Bron: de Volkskrant


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers