Vier kwalificatierondes in Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015

dinsdag 25 november 2014

De Gouden Televizier-Ring is in 2015 toe aan haar vijftigste editie, een mooi moment om de tv-kijker nog meer macht over dé publieksprijs van de Nederlandse tv te geven.

Vandaag is de eerste kwalificatieronde gestart, waarmee de kijker bepaalt welke vijf programma’s automatisch meedoen aan de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring.


Tot voor kort bepaalde de redactie van tv-gids Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring, welke 100 programma’s en series op de selectielijst van de nominatieronde terechtkwamen. Dit aantal brengen we terug naar 40, waarvan het Nederlandse publiek bovendien de helft kwalificeert. Elke tv-kijker kan nu stemmen op de eerste kwalificatieronde, waarna de top-5 direct wordt geplaatst op de selectielijst. Na vier kwalificatierondes heeft het publiek zo 20 programma’s en series gekwalificeerd; de andere helft van die selectielijst wordt aangevuld door de redactie van Televizier.

Kwalificeren kan nu op Televizier.nl/ring
De eerste kwalificatieronde is vandaag gestart om 10.00 uur en loopt tot woensdag 10 december 10.00 uur. Op Televizier.nl/Ring kan de Nederlandse tv-kijker stemmen op alle programma’s en series die van 1 augustus tot 1 november 2014 zijn uitgezonden op de landelijke, Nederlandse zenders. De top-5 van deze ronde wordt direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Na vier kwalificatierondes heeft het publiek 20 programma’s en series gekwalificeerd.

De overige 3 kwalificatierondes vinden plaats in februari 2015 (over programma’s in de uitzendperiode 1 november 2014 tot 1 februari 2015), mei 2015 (1 februari tot 1 mei 2015) en augustus 2015 (1 mei tot 1 augustus 2015). De nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing vindt plaats van eind augustus tot eind september 2015.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers