Yvon Jaspers op zoek naar het echte boerenleven in 'Onze Boerderij'

zaterdag 19 mei 2018

Bij Yvon Jaspers stroomt boerenbloed door haar aderen. Haar opa en oma runden een melkveebedrijf en waar de meeste kinderen een hond of kat als huisdier hadden, liep Yvon met haar geitje door het dorp.

Op 19-jarige leeftijd was haar allereerste tv-opname voor kinderprogramma 'Het Klokhuis' op een boerderij voor het onderwerp mest. Stiekem droomt Yvon ervan haar hectische bestaan in het westen te verruilen voor een boerderijtje op het platteland met grond en dieren. Maar is dat leven wel zo romantisch als het voor veel mensen lijkt? Daarover gaat haar nieuwe vierdelige serie 'Onze Boerderij' dat vanaf zondag 20 mei te zien is bij KRO-NCRV.


In 'Onze Boerderij' duikt Yvon het boerenleven in. 'Inmiddels loop ik veertien jaar rond op boerderijen en praat dan vooral over de liefde. Voor Onze boerderij ga ik opnieuw langs bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij andere boeren om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen. Wat zijn de dilemma’s van de moderne boer? Welke risico’s neem je als boer en wanneer doe je het goed? Leven zij hun droom of lijkt het soms meer op een nachtmerrie? Ik ben benieuwd of ik na deze serie nog steeds zo verlang naar een leven op de boerderij.'

In 'Onze Boerderij' zijn onder meer boerin Agnes en haar gezin te zien, tulpenboer Tom, Jan en Rianne op Texel en boer Frans die noodgedwongen afscheid moet nemen van tientallen koeien. Ook assisteert Yvon veearts Anita, de vriendin van geitenboer Frank, die een keizersnede uitvoert bij een koe, werkt ze mee bij Jos en Dycke en ontdekt ze hoe bijzonder onze Nederlandse boeren zijn.

'Onze Boerderij', vanaf zondag 20 mei om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers